Tuesday, March 5, 2013

Wedding Dinner kat Regalia Hotel


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sabtu lepas, Angah ( abang en hubby ) call ajak dinner kat Regalia Hotel & Service kat Jalan Sultan Ismail.ingatkan dinner yang just makan-makan jea. rupanya majlis resepsi daa.dah la pakai baju biasa.nasib baik tak sarung seluar jeans jea.
kenduri saudara sebelah isteri Angah. kami tak kenal pun sebenarnya,Angah ajak sebab adik ipar dia tak dapat datang. janggal pulak bila ke kenduri orang yang tak di kenali. pastu makan di hotel yang exclusive lak ni. ate..kita orang kampung.selalu kenduri pun ala kampung jea :)
mana la bercampur dengan orang yang high class gini.
tapi tak pe.dah alang-alang sampai kan.kita buat muka tak malu.macam tak biasa ^__^
 yang penting dapat makan kan.

suasana di dewan makan :)
di luar dewan makan
menu
yang tak best makanan kena ambik sendiri la pulak. ingat ada orang hidangkan.
rupanya meja vip jea diorang hidangkan. ni yang tak best. di beza-bezakan pulakkan.
(eh ! dah makan free komplen pulak yea..kikiki)
overall makanan ok la. not bad
cenderamata untuk tetamu
sempat snap 1 gambar tuan blog.tengok la baju iolss, tak vouge langsung kan
kalau tahu datang majlis resepsi, iolss pakai baju lip lap lip lap :)
anak saudara, Iskandar dan papanya,
ni la Angah kami :)

tak snap gambar banyak pun. malu weii..dah la pi kenduri pun orang ajak.takkan tetiba kita beria lak nak bergambar..huhu
siap ada penari mak nyah lagi uolss.kerlass kau jah.slamber jea menari sambil tayang t*t*k dia tu.
tertanya-tanya apa motif ada penari gitu kat wedding ???
 dah la yang datang tu budak-budak dan orang tua kenn
gambar mak nyah menari tu nik tak snap ok. diri sendiri yang tengok pun malu.apa lagi nak snap dan letak kat blog..huhu

 first time pi wedding dekat hotel. balik awal sebab tak selesa. aircond  macam tak berfungsi sangat.berpeluh.ngehngehngeh
hubby cakap,  kami yang pakai baju biasa ni peluh menitik nitik.apa la keadaan si pengantin yang bergaun dan berkot bagai tu..hehe

walaupun kita tak kenal
to Sue dan Joe
Selamat pengantin baru
semoga bahagia hingga ke syurga

k bye. tu saja nak update..kikiki


23 comments:

  1. Motif maknyah. Huuuu. Apapun.. semoga pengantin bahagia smpai syurga. Nina pun xpernah attend wedding kerrrrlass macam ni. Huuu

    ReplyDelete
  2. cantik buah tangan tuk tetamu ye...

    ReplyDelete
  3. ergh, wedding high class, tp air cond tak berfungsi. Haih..
    psstt.. biar betik Nik? apa motif ada penari mak nyah, hehehe *thinking*

    ReplyDelete
  4. tertelan air liur tgk menu dia....

    syoknyer makan sedap2...

    ReplyDelete
  5. Sesekali ubah selera nik. Kakak rasa aircond ada tapi sebab org terlalu ramai dan temperature tak dislowkan itu yg jadi panas...

    ReplyDelete
  6. hehe plik lah blh plak ada penari gtu..xssuai lgsung kan..

    ReplyDelete
  7. Wah best tu..bukan sebarang tempt.,

    ReplyDelete
  8. wahhh dpt jgk merasa mkn kt hotel exclusive...hihi

    ReplyDelete
  9. yang simple itu lagi ayunya... tak sesuai langsung ada pertunjukkan seperti itu kat kenduri kahwin

    ReplyDelete
  10. suka tgk cenderahati tuk tetamu tu..cantik

    ReplyDelete
  11. akak tak suka wedding kat hotel sebab panjang acaranyer.. apaker kekdahnyer jemput penari gitu majlis kawen.. kot party besday retis2tu tkaperler gak yerk...

    ReplyDelete
  12. Hehe.saya suka wedding kat hotel..sejuk...

    ReplyDelete
  13. menari tunjuk tetek? motifff dia? :)
    kak nikkk, orang cakap rezeki jangan ditolakkk. ye dak? ;p

    ReplyDelete
  14. selamat pengantin br yg diraikan

    ReplyDelete
  15. selamat pengantin br yg diraikan.
    menu sedap gak tuu

    ReplyDelete
  16. maknyah tu kawan2 dorang kot.. Hehehe.. Kalo makan free, duk diam je lah kan.. Hehe

    ReplyDelete
  17. Hehehe tak sempat nak berlip lap yer Nik. Kenapa mak nyah pulak buat performance majlis macam tu, peliknye. tersilap order kot, ker nak buat style US. huhu however, Selamat pengatin baru to them.

    ReplyDelete
  18. kite klo g wedding kt hotel pki bju biase jgk. haha xdek mse ntok sume ituh :D

    ReplyDelete
  19. @Chipsmore biras bgtau, kwn pengantin lelaki. tapi kwn pun tak perlu la kot nak adakan tarian gitu kat majlis kawen kan..hehehe

    ReplyDelete
  20. ewahhh..kos byk bt dekat hotel kn kak ros..tp nmpak mewah elegan..

    ReplyDelete
  21. wah mmg esklusif tu...tgk menu pon mcm byk jugak pilihannya...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^