Monday, March 11, 2013

yeayyyy..buah tangan lagi



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tiap kali balik Kelantan, ada jea buah tangan dari bakal mak mertua adik. segan pun ada
selalunya bakal menantu la yang berbaik-baik dengan bakal mertua kan. ni dah terbalik. bakal mertua yang selalu jea bagi buah tangan. dah dapat bakal mertua macam ni. harap adik saya jaga elok-elok la hubungan ni kan.

pastu selalu bagi makanan yang memang jarang kami dapat makan 
penah makan ubi keling tak?? hehe
kami selalu rebus jea. makan gitu jea pun boleh. kalau rajin makan ngan kelapa parut , letak gula dan garam sikit, pas tu pekena pulak ngan kopi O 
sedap ke tak? *of course la sedap :)
 timun dan buah rambai
lama giler kot tak makan buah rambai ni
bila tengok buah rambai ni teringat zaman kanak-kanak riang dulu
 duk panjat pokok rambai ni dengan adik-adik kat belakang rumah...ngehngehngeh
wink wink ...budu uolss..hehe

esok en Hubby outstation ker Bintulu, Sarawak,
so dah siap pesan awal-awal kat hubby. pesan suh beli  kek sarawak.
ada gak benda nak bagi sebagai balasan nanti kan.hihihi
Alhamdulillah....moga yang memberi dimurahkan rezeki selalu.

22 comments:

  1. Ubi keling tu fevret. Nina suko makan hok ma letak dalam gulai. Hihi

    ReplyDelete
  2. Orang tua2 kan, selagi tak penuh seguni, selagi tu depa sumbat suh bawak balik. Ubi keling tu sedapnyer rebus makan panas time ujan. Siap ada teknik lagi nak kupas senang, picit2 gitu. hooo rindu nyer.

    ReplyDelete
  3. ubi keling...? tak pernah makan kot

    ReplyDelete
  4. kek sarawak.......ehem sedap tu kak...=D

    ReplyDelete
  5. wah ubi keling, akak lama tak jumpa... duk area kita ni mana nak jumpa kalau tak balik kg, kan? bestnya semua hadiah dari kampung ni.... rindu nak balik...

    ReplyDelete
  6. Rindu budu! kat kuantan mahal tp kalu dh megidam tibai je. Ubi keling glamor kelantan. Dan lagi satu sy suke etok :)

    ReplyDelete
  7. bestnya dpt mertua yg baik. hehehe

    ReplyDelete
  8. Untung dpt bakal besan mcm tu..

    Samalaa kita nik, hubby pun dh slmt smpi kuching. Tinggal ler ngnn 2hero ni jer..pengsan! Pun sama gak, dh order kek lapis soh bwk blik..hahaha

    ReplyDelete
  9. amboi.meriahnya.paling comel,ubi keling tu.rasa macam nak makan lah jugak tapi taktau nak cari dekat mana :D

    ReplyDelete
  10. hah..ubi keling ????...xpernah tau ni..

    ReplyDelete
  11. alhmdllh for the rezeki...bek tulla =)

    ReplyDelete
  12. byknya nik... mang beshlah...ada je buah tgn yg dikirim ye..

    ReplyDelete
  13. Ubi keling tu bukan ke rebus pun dah sedap mkan panas2... best2... :)

    ReplyDelete
  14. wah..semua tu mcm jarang nampak kat cni hu hu

    ReplyDelete
  15. mohon izin ambil gambar ubi keling nie ye... baru tau semalam pasal nie bila kakak ipar bawa balik dari kelantan,,

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^