Saturday, April 27, 2013

akhirnya


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

akhirnya weekend tiba !!! .fuhhhh , penat sangat ! mentally physically exhausted. sob sob :(
macam ni la nasib pekerja baru. banyak benda nak kena blaja. org buat kerje bagi fokus 100%, kita kena bagi fokus 200%. kalau tak, lambat la nak faham.
bila tak faham, keje tak jalan. pandang pc, nampak kecik besar, kecik besar jea.

keje nik senang jea. keje admin biasa . 
cuma bila kita tak faham flow kerja memang main ikut arahan jea la. 
pastu bila banyak tanya, orang tu buat muka kelat jea.ngehngehngeh...hahaha..padan
nasib baik ada someone yang banyak tolong terangkan bagi mudah faham walaupun dia tak brapa nak tahu.kalau dia ajar nik, nik cepat sangat nak faham. bukan nak buat perbandingan, tapi tu la hakikatnya. 

dia ajar reason naper buat itu ini. so lain kali bila dapat job yang sama.kita tak perlu la tanya lagi kan. ni kalau setakat ajar sistem jea, memang setiap kali nak buat job iolss akan tanya la nak buat apa dulu.
bila fikir balik, susah kan nak mengajar ni. ada sorang yang banyak tanya pun dah buat muka kelat.apa lagi cikgu yang nak mengajar ramai student. so respect kat cikgu semua :)
so pada yang terima opismate baru, sila la bagi tunjuk ajar yang sepatutnya. bukan main tangkap muat jea. memudahkan kerja ko jugak. tak ada la orang ganggu ko nanti. ari pertama nik dah kelam kabut.terkial-kial nak siapkan kerja. stress jugak tapi cuba buat cool :)

tapi skarang ni lega la skit..semalam dah tak banyak bertanya.salah pun dah makin kurang. 
at least diorang tak pernah marah teruk kalau nik salah. selalu bagi support..hehe
cuma ada la yang muka kelat skit tu. pengalaman kerja ngan company dulu lagi teruk.
supervisor asyik moody jea. dalam sebulan 2-3 hari jea kot elok.huahuahu

eh.eh..panjang pulak bebelan hari ni. have a nice weekend !


15 comments:

  1. Biasalah benda baru ..lama2 sok pakarlah hehe

    ReplyDelete
  2. takpe kak, lama2 nnt mesti akak teror punya, takyah tanya orang dah...hehehe

    ReplyDelete
  3. semoga bertabah...biasa la adat kat tmpt baru....

    ReplyDelete
  4. Jelas biar terang, errr terang biar jelas. hahaha fail la. Betul Nik, kalau nak explain sistem, kena tunjuk secara keseluruhan big picture dia kan, baru la kita boleh trace hala tuju proses kerja tu.

    Oh kami dulu kat office siap kena stapler depan2 muka, dokumen main campak atas meja melayang depan muka... hohoho tapi sebab kami sedar diri, sabaaaaar sampai one time orang yg suka campak2 tu tetiba jadi baik sangat2 pulak. haha ingat balik jadi lawak pulak skang.

    ReplyDelete
  5. Salam Nik...Slmt berhari minggu & menghabiskan masa bersama family :)

    ReplyDelete
  6. wahh, congrats kak nik dah kerja rupanya. baru tahuu. hehehe.

    ReplyDelete
  7. xpe. slowly and sikit2 lama2 everything will be fine:)

    ReplyDelete
  8. Biasalah kannn muka kelat tuuu. Ada di mana2. Hehe. Cayok kak nik. Cayok

    ReplyDelete
  9. cayok2 ye :)

    harap pasni makin mudah buat keje

    ReplyDelete
  10. hehe.
    selamat beristirehat yee kak.

    ReplyDelete
  11. okla tu, slow2. nanti sikit lagi expert la. kalau cikna lak mmg takde bakat nak mengajar. nak explain tu yg tak reti. kekeke..

    ReplyDelete
  12. ooh sabar ye nik...takpe tu...mula2 biasa lah....

    PS; mmg susah nak mengajar org...biasanya org yg kurg pandai adalah guru yg baik sebab dia terpaksa bersusah payah nak fahamkan sesuatu....sebab susah payah dia tu la dia boleh explain dengan detail....hehehe....

    org yg pandai pulak biasanya cepat je paham...bagi intro terus dah boleh tahu ending...org camni mmg susah nak ajar org lain...pasal dia sendiri taktau camne dia boleh faham sesuatu perkara tu...haha

    (sori termengarut pulak dah...)

    ReplyDelete
  13. sbanrnye i need resttt hahaaa :D kan kak..

    ReplyDelete
  14. betul betul, benda baru, mesti kekok lagi, kan nik kan :)

    ReplyDelete
  15. hehe..kadang kadang rindu jugaks jaman bz kat opis...
    tah bila nak keje pun tatau lah..
    mgkn mmg rejeki jadi housewife kot..
    mintak gov pun tak dapat da.. =p

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^