Saturday, April 13, 2013

anak saudara ku


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

kat rumah nik ni, selain nik dan hubby.ada 2 orang adik yang tinggal dengan kami.
dan sorang lagi hujung minggu jea la datang bermalam kat rumah ni.
skrang ni dah bertambah ahli. sejak 2 minggu lepas, anak saudara nik dah start keje kat Kajang.

tak ada buat apa kat umah baik la keje.dia lepasan spm.dah tak minat nak blaja kan.
so adik nik suggest suh dia keje mekanik kat bengkel kawan adik. dia memang minat bab baiki kereta dan moto ni. so elok sangat la kan.tak cemerlang dalam pelajaran pun, still boleh berjaya dalam hidup yang penting kena usaha. 

anak saudara nik sorang ni mmg mudah sesuaikan diri. campak jea kat mana-mana senang jea nak dapat kawan. blaja berdikari yea Im. takkan nak duk bawah ketiak umi lagi.

tapi satu tabiat dia, suka tido dan susah nak bangun tido. Ya Allah, seksa nak kejut dia tido. 
dan dia boleh tido kata mana-mana jea dia suka. no wonder la umi dia selalu jadi tarzan kat umah.ngehngehngeh
dah bekerja ni pandai-pandai la bangun pagi.



aritu duk mengadu duit banyak kuar sebab asyik makan jea. yea la kiri kanan kedai jea kan.
hahaha..rasakan, baru tahu macam mana indahnya hidup..kikiki

pandai - pandai la berjimat yea Im. moga Im belajar sesuatu yang berguna.
bertuah anak saudara nik sorang ni, sekurang - kurangnya adik nik still pi jenguk dia selepas balik kerja. mana nak dapat mak cik macam gitu :)
kalau buat tak elok jugak, memang nak kena pang terus ni..jaga-jaga tau Im, ada yang memerhati
ngehngehngeh


13 comments:

  1. wahhh, bagus lah, muda2 dah belajar berdikari. ^^

    ReplyDelete
  2. adat la hujung bulan mkn meggi. wakakaka

    ReplyDelete
  3. Dah besar dah anak2 sedara akak kan

    ReplyDelete
  4. Bagus la at dia ada usaha, haha skang baru tau kan nilai duit tu, bila dah kerja sendiri.

    ReplyDelete
  5. waa bestnya ada anak saudara yg dah besar. boleh buat kawan.

    ReplyDelete
  6. perghh 3makcik terus jadi 'penyelia'..confirm lps ni jadi budak baik..heheh

    ReplyDelete
  7. bagus nya, muda2 dah belajar berdikari...
    Bila pegang duit sendiri, baru tahu kan susahnya mak ayah kita cari duit.... hehhehe

    ReplyDelete
  8. wah.. mak saudara yg mithali.. hahaha

    ReplyDelete
  9. hehe...takpe2 esok2 gaji dah naik boleh makan banyak2...

    ReplyDelete
  10. erk, pinjam keta. nak bawa round kampung

    ReplyDelete
  11. bertambah meriah la umah nik ye...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^