Wednesday, April 17, 2013

baru ada WeChat


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

selain Keek, fenomena terbaru di Malaysia ialah aplikasi "WeChat" 
nik baru nak install WeChat.. iolss memang ketinggalan je bab-bab aplikasi ni..muehaha
korang mesti dah lama tahu kan tentang aplikasi ni.
tengok iklan ni la buat nik install WeChat ..huhu



WeChat 
aplikasi ni lebih kurang macam WhatsApp, tapi tengok ciri-ciri lagi fun dari WhatsApp.
 seakan walkie -talkie pun ada kan. tak perlu taip message, just tekan untuk bercakap. 
boleh share gambar, boleh buat video call lagi.


Duta WeChat : Lisa Surihani dan Shaheizy Sam

review detail aplikasi WeChat ni boleh klik DISINI

24 comments:

  1. akak pun dah guna wechat..memang best..kalau rajin taip kalau malas cakap je...hehe

    ReplyDelete
  2. hihi..sekarang ni memang dah jadi fenomena baru dah wechat ni..sy pun br install je..=)

    ReplyDelete
  3. cm best jer, tp xtau cm na nk install...smua jenis smartphone boleh ke?

    ReplyDelete
  4. pha is tak try pun lagi app ni.. hehehe

    ReplyDelete
  5. selamat ber-wechat....kite tak pakai sematfon ni...huhu :(

    ReplyDelete
  6. tak sempat la cikna nak ikut semua2 ni. banyak sgt. huhu..

    ReplyDelete
  7. Wuishh macam2 aplikasi ada skang ni kan, tak terkejar saya. Kami pakai skype jer untuk berhubung, insta pun I takder huhuhu. Have fun ber-wechat Cik Nik.

    ReplyDelete
  8. sye pon baru install...hasutan kawan2 haha

    ReplyDelete
  9. jom wechat? ehehe, belum install lgi pun wechat ni. lol

    ReplyDelete
  10. kelassss kak nikkk, ada wechat yeee :)nadia belum tergerak hati utk donlod wechat. best ke kak?

    ReplyDelete
  11. Ramai dah kan yang ada we chat tapi mila malas nak ada we chat? bole :p

    ReplyDelete
  12. akak memang takderler.. tengok orangder jeles gak...

    ReplyDelete
  13. dah buat kat hphone dah...besh jugak...

    ReplyDelete
  14. wahwahwah.. selamat ber'wechat'

    ReplyDelete
  15. tak install pun lagi wechat ni...sebab apps yang dok ada pun tak terguna, hehe...tapi tak salah pun kalau nak install, rasa nak guna, tekan jer :)

    ReplyDelete
  16. ala, whatsssup pun tak reti guna lagi, ada yang baru pulak.. hahaha
    lagi ketinggalan Nik..

    ReplyDelete
  17. canggih aplikasi sekarang ni kan. mcm kemudahan ada.

    ReplyDelete
  18. Ngeh2.. bleh lah wechat wechat ngn yg tersayang kan.. Hehe

    ReplyDelete
  19. ahaha sme laa kite kak. bru nk berjinak jinak :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^