Saturday, April 13, 2013

Biodata Izzue Islam


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

ada yang tanya best ker tak drama Sebenarnya Saya Isteri Dia. setakat 3 episod yang nik tengok ni, episod yang ke 3 memang best. walaupun sedih di permulaan citer tapi kelakar la scene yang last2 tu..sampai en hubby tegur suh senyap.kuat sangat iolss gelak..ngehngehngeh

tak sabar nak tunggu episod seterusnya. drama ni confirm jadi hits ni.
setiap jumaat kul 9 malam . itu tv, nik yang punya..muehehehe

nak share biodata pelakon utama drama Sebenarnya Saya Isteri Dia

Nama Penuh :Muhammad Izzue Islam Mazlan
Kerjaya : Pelakon, penyanyi, pemuzik dan model
Umur : 23 Tahun
Tarikh Lahir 2 Jun 1990
Asal : Kota Baharu Kelantan
Pendidikan : SPM
Hobi : Skateboarding dan jamming
Falsafah hidup : Never give up
Drama :Gemilang (TV3), Cita dan Cinta (TV9) dan Aishiteru, Papa Nak Kahwin, Bola Cinta.
Filem :King Kapcai, Chikaro dan 29 Februari

\

\

\

\
sumber gambar :

psttt!!!
longat kelate Izzue dah kurang kedengaran. dulu masa berlakon drama cik paris diva kampung, memang jelas longat kelate nyer.susah nak hilang yea..kikiki


23 comments:

  1. mula2 kan.. lelama okla. hihi..

    ReplyDelete
  2. ore kappung kito la ni mat jambu ni. tak tengok lagi citer tu, tunggu banyak2 baru nak tonton sekali harung hahaha.

    ReplyDelete
  3. owh org kelate patutlah izzue ni comel!mmg sukakan lakonan dia "mimpi cinderella'~'bunga merah punya' pun best lagu dia nyanyi tu.

    mmg x pnh miss tgk drama SSID,sesuai dia dgn tiz ^^

    ReplyDelete
  4. wah, menarik... baru jer habis tgk drama sehangat asmara, boleh sambung dgn cerita ni pulak... tq nik :)

    ReplyDelete
  5. hensem,, "D
    gatal lak aku ni,,
    guro ja,,

    ReplyDelete
  6. hmm.. dok rumah boleh la tengok.. dok asrama, memang melepas la.. hehehe

    ReplyDelete
  7. wah2x.. comey2 dia pakei cermin mato itew.. wah...nak tenok2.. lagi n lagi jer rasa.. lempang sebiji ..

    ReplyDelete
  8. maen kat tv bape? cm best jerr.. nak tgk gakkk.. hohoho

    ReplyDelete
  9. Aha, tak tengok lagi cerita ni :D

    ReplyDelete
  10. masa ada misai nmpk muka matang aka tua skit..tp bila buang misai mcm bebudak betul..jambu jer..hahaha..

    ReplyDelete
  11. tak pnh tgk pon citer ni..dari novel gak ni kan

    ReplyDelete
  12. hensem kot..tp pendek..hahahah

    ReplyDelete
  13. rasanya dia ada belakon drama di TV9 tajuk Bunga Merah Punya kot? (sorry la tak kenal sgt artis sekarang ni...) best juga cerita tu...

    ReplyDelete
  14. klu dia ada kumis sket2 dpt hensem, suke.... tp kat dlm citer tu abis licin muka dia... tp apapun citer tu mang besh la...

    ReplyDelete
  15. comel comel... mesti ramai orang tengok ni.. hehehe

    ReplyDelete
  16. ohman!!! izzue nak nk kawen dah.. ramai la yg frust.
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. Novel SSID mmg best ceritanya.. Keserasian lakonan Izzue brganding dgn Tiz mrupakn tarikkn kuat cerita SSID ni. Pemilihan pelakon yg tepat, bestnya... Kalau mcm ni filem malaysia barulah dpt sambutan,..

    ReplyDelete
  18. Novel SSID mmg best ceritanya.. Keserasian lakonan Izzue brganding dgn Tiz mrupakn tarikkn kuat cerita SSID ni. Pemilihan pelakon yg tepat, bestnya... Kalau mcm ni filem malaysia barulah dpt sambutan,..

    ReplyDelete
  19. suka dia ni heheh handsome dan comel gitu..kalau la masi single hahhaha :D gurau

    ReplyDelete
  20. I have a son nane izzul islam maknanya thw pride and the streight of islam but at the age of 17my son left me. He is 21 now. I hope you will never forget your mum. You can be 50 she will always bw ypur mum. Good luck

    ReplyDelete
  21. I have a son nane izzul islam maknanya thw pride and the streight of islam but at the age of 17my son left me. He is 21 now. I hope you will never forget your mum. You can be 50 she will always bw ypur mum. Good luck

    ReplyDelete
  22. I have a son nane izzul islam maknanya thw pride and the streight of islam but at the age of 17my son left me. He is 21 now. I hope you will never forget your mum. You can be 50 she will always bw ypur mum. Good luck

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^