Sunday, April 21, 2013

Gwiyomi


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Fenomena baru kat youtube selepas Gangnam Style dan Harlem Shake.
sekarang ni ramai orang sibuk pasal Gwiyomi ni. iolss pun menyibuk jugak nak update pasal Gwiyomi.

Gwiyomi ini adalah perkataan slang dari Korea yang bermaksud comel/cute.
Gwiyomi yang sebutannya adalah Kiyomi dinyanyikan oleh Jung Ilhoon ahli band boy Korea, BtoB. Tarian menggunakan jari jemari ini juga dipanggil sebagai “1 +1 = Gwiyomi”.

Gwiyomi versi Malaysia

Gwiyomi versi Korea


Gwiyomi ni paling comel
siyes comel sangat


Gwiyomi versi artis Malaysia Wawa Zainal :)

ni step Gwiyomi pada yang nak cuba tiru gaya ni.


tak mampu nik nak buat video gini. orang lain buat mesti nampak comel,
kalau iolss yang buat of course akan nampak bajet comel....muehaha

14 comments:

  1. Bagus jugak gwiyomi ni datang dari harlem shake menular, still boleh layan comel2 ni. I suka tengok yg malay girl tu buat, comel sangat kot. Tu la Nik, kalau kita2 yg buat, tah canner jadinya hahaha.

    ReplyDelete
  2. Cer kak nik wat video gwiyomi. Hihi

    ReplyDelete
  3. haha.. comel je tau lagu gwiyomi ni

    ReplyDelete
  4. Akak pun suka tonton gwiyomi ni..mcm cute kan...

    ReplyDelete
  5. hye sis.dulu ms mula2 dgr nama gwiyomi ingatkn resipi baru ke atau nama ikan baru ke dr jepun hahahaha.


    suka sgt tgk wawa cute sgt2 lesung pipit dia ,dan awek bertudung yg atas sekali tu,x sgka dh kawin rupanya he3...

    ReplyDelete
  6. hahaha... hmm.. lepas ni tarian apa la plak yg nk jadi trend..

    ReplyDelete
  7. dah mcm korean awek 1st tu. ;)

    ReplyDelete
  8. siap ada tunjuk lagi cara nak buat...hehehe...budak2 buat comellah..

    ReplyDelete
  9. ktepun tak tahu macammana nak buat.. heheheh :)

    ReplyDelete
  10. hehehe semua nak buat ye....lepas ni artis mana plak?

    ReplyDelete
  11. tak berani nak post kat mana2, malu pula. hehhe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^