Friday, April 12, 2013

hampir 7 bulan menganggur


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

 ingat macam dah malas nak keje.boleh tak? muehaha
tapi tadi baru jea balik dari interview.sampai sampai rumah je terus online.haha.gigih je nak cerita pasal interview tadi. belum dapat kerja lagi tu dah over.
lagipun tak ada peristiwa menarik pun yang berlaku masa interview tadi.ngehngehngeh
interview kali ni santai jea. berbahasa melayu jea uolss. tak ada la terbeli-belit lidah nak susun ayat omputih kan. mula - mula tu siap ada test menaip lagi.
nik tak buat persediaan apa-apa pun, semalam diorang call, pagi ni pi interview.
try jea kan. lagipun dekat dengan rumah iolss..dalam 15-20 minit jea.
doa dan tawakkal jela yer.ada rezeki insyaAllah
kalau tak dapat, jawatan domestic engineering aka housewife still lagi kekal..muehehe

tapi dalam hati rasa macam tak dapat jea.ngehngehngeh
mula- mula manager tanya brapa expected salary. muka dia macam tak nak bagi jea apa yang nik mintak.siap tanya banyak kali gaji minimum yang nik nak..huahuahua
nampak macam berkira jea ngan gaji. gaji yang nik mintak bukan banyak pun. kalau tengok keadaan company tu, rasanya  mampu kot bayar gaji sama dengan apa yang nik mintak tu.

tak pe la, nak amik nik kerja , amik, tak nak sudah.kikiki
bak kata En. Nasir dalam iklan McD, 'rezeki ada di mana-mana' dan carilah kerja yang membawa keberkatan :)))

13 comments:

  1. mana tau ada rezeki kan? Farah doakan semoga nik berjaya...

    ReplyDelete
  2. Insya'allah..moga ada rezeki nik nanti..

    ReplyDelete
  3. betul tu...rezeki ada di mana2.. :)

    ReplyDelete
  4. Wah...seronoknya pegi interview...wuwuwu... bila org nk pggl faizah interview nehs??heheheh :D nti bila anak 2nd ni bercerai susu teringin la jgk nk jadi career woman kembali... ntah ler kkdg rasa rindu giler kot zaman berkerja dulu... mungkin sbb grad je terus keje n keje da 6thn lbh krg pastu tiba2 kena stay je kt umah mmg rasa mcm culture shock kejap...haha! org ckp sonok kt umah....mmgla sonok tp adakalanya surirumah ni rasa muak jgk kkdg 3-4hari xkuar umah...rasa tepu otak... adakala time bz mmg xhengat bz...tdo pun xcukup... mcm2 kan...manusia ni mmg xpenah nk rasa puas hati...haha! apa2 pun bersyukur dgn apa yg dah allah swt da bg nehs... mungkin ini yg terbaek utk sy dunia n akhirat... :) jg anak2 n jg suami... niatkan sbg ibadat je kan... ehhe...

    p/s: psstt...siyes rasa nk keja semula... huwaaa T_T

    ReplyDelete
  5. Sama la kita kak nik..dah lama mnganggur nie.. in sha Allah ada rezeki, mesti keje tu milik kt :)

    amin..

    ReplyDelete
  6. inshaAllah.. kalau ade rezeki ade la nanti.. bab interview ni.. buat fifi teringat.. mase fifi dalam pantang DH kene buang kerje.. :( merate cari kerje dan pergi interview.. last2 dapat jugak kerje.. alhamdulillah.. nik sabar ye.. inshaAllah.. pasti dtg rezeki tu.. yang penting usehe kan..

    ReplyDelete
  7. Kalau dah memang rezeki nik dapatlah kalau tak kena usha tempat lainlah kan...

    ReplyDelete
  8. Best kan bila dah lama2 tak kerja ni, hihihi takper la Nik, Insya Allah mudah-mudahan ada rezeki.
    Selalunya kalau kita tak harap sangat, yang tu la yang dapat.

    ReplyDelete
  9. In Shaa Allah pasti dpt tu. hehe

    ReplyDelete
  10. InshaAllah nik. kalau dah tertulis rezeki nik, mesti dpt punye lah. best ape jd housewife. hikhik..

    ReplyDelete
  11. sama cm faizah..sy pun tingin gak nk keje balik.lagi lagi bila time financial agak mendesak..tp bila kenang balik, tgk anak anak..rasa tk sampai hati..tkpelaa redha je laa apa yg telah ttulis utk sy..huhu..

    pssst dh jawb lom company tu?

    ReplyDelete
  12. wish all the bset n good luck sis!smlm pun saya gi interview,utk logistic ofcr kt klia.mta hr n account tp dpt offer utk logistic...lari jauh benor...smlm x beria-ia sgt jwb interview sbb x mntlah..kje lak kt cargo tau jelah shift ngn ramai lelaki hoho tak sggp.

    tgh usaha cr job lain,memanjang apply online huhu...

    ReplyDelete
  13. Good luck.. hehe. Kalo nina memg malas dah la nk keje 7 bulan menganggur.. buat bisness sendiri3. Ohhhh. Bestnyaaaaaaaa♥

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^