Tuesday, April 2, 2013

Johor | Chamek Kopitiam, Pasir Gudang


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sebelum check in kat Hotel Selesa, kami singgah sarapan pagi kat sini.
 first time makan kat sini. tempat makan dia selesa.


nik order Nasi Lemak Ayam dan Teh O Ais Limau.
sambal dia too spicy tapi sedap 
nik try search kat google, banyak review yang menarik tentang kopitiam ni.
yang bagus kopitiam ni 100% milik Bumiputera Islam. pekerja pun semua melayu.
ada beberapa branch dekat Johor iaitu kat Seri Alam, Setia Tropika, Johor Port, Bandar Baru Uda dan TTDI Jaya(Selangor). kedai pertama di Pasir Gudang ni.

dekat sangat la ngan Hotel Selesa tempat kami menginap ni, jalan kaki pun boleh. so kami singgah lagi makan tengah hari kat sini keesokan harinya.
menu wifey - Kuey Teow Goreng Udang
menu hubby - Nasi Goreng Ayam Rempah

ni menu untuk kali ke 3 kami makan kat sana. suka sangat kat tempat ni..hehe
 makanan sedap of course la akan selalu singgah kan.
Nasi Ayam Rempah
Nasi Putih Ayam Kunyit

yang penting harga berpatutan.menu lak pelbagai dan rasa makanan yang sedap.
korang datang Johor boleh singgah makan kat sini. tak rugi tau.

9 comments:

  1. nyummy2.. sedap nye. next time leh la singgah.. bantu sesama Islam...

    lame gila tak ke pasir gudang.. suatu ketika dulu,zaman2 forever alone, pasir gudang lah antara tempat yg saya kunjungi.. ya. pesta layang2.. hihhisks.

    ReplyDelete
  2. nyum...nyum...insyaallah, kalau ke johor mesti singgah. tak sedap, salahkan nik nanti :)

    ReplyDelete
  3. kuey teow & ayam goreng kunyit menggoda sangat. lapar pulak tgk pict makanan ni. ;)

    ReplyDelete
  4. Susah nk cr y bumiputera mekayu kn. Selalunya cina tp pekerja melayu. Btw. Kue tiow tu mengiurkan

    ReplyDelete
  5. Nasi lemak most fav anis, lagi2 kalu pedas slupppp sedap...

    ReplyDelete
  6. tgk nasi lemak tu cam sedap je...

    ReplyDelete
  7. no wonder la...kat sini dah bernasi lemak ;)

    ReplyDelete
  8. wahhh nasi lemak...best tuuu...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^