Wednesday, April 3, 2013

Johor | Restoran Rangkaian Wak Radol


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

nak sambung entry jalan - jalan cari makan kat Johor. makan jea la kerjanya yea? ngehngehngeh
lebih seminggu kat Johor, macam-macam la kami makan.seronok sangat * wink wink
review makanan ni ikut tekak dan selera nik. tekak or selera orang lain nik tak tahu la..hehe
 restoran ni letak kat Taman Desa Skudai. hubby nak jumpa kawan dia kat sana , so kami decided makan kat sana jea.langkah kanan, kawan hubby belanja makan kat Restoran Wak Radol.
 Restoran Wak Radol pun banyak cawangan kan sekitar Johor ni.
nik order Mee Bandung. sedap kuahnya pekat tapi mee nyer tak banyak.
kat restoran ni pemes ngan sate. malam keesokkan nya kami ke restoran ni lagi. 
so berpeluang untuk try sate. sate warisan zaman berzaman katanya.
sate daging dan ayam dia lembut tak liat. yang penting tak ada lemak..rm 0.60 sen se batang
order jugak Mee Sup
Nasi Goreng Ayam untuk hubby
kalau korang datang Johor boleh singgah sini. restoran kat Taman Desa Skudai ni tutup hari selasa.
harga memang berpatutan. 



10 comments:

  1. selalunya, tgk pic makanan, rasa terliur. tp malam ni. mcm xd perasaan. huuu. hari ni xd selera nak makan. minum shake jea 3kali dah minum. huhu.. rasa mcm nak demam. demam rindu kot. huuu * eh,tetiba emosi sentimental plak kat sini* hekhek

    ReplyDelete
  2. waaaahhh.. nasib la sy baru mkn sate, kalo x mmg berliur laaa tgk mknn2 nih... hohoho

    ReplyDelete
  3. Mee bandung mcm sedap. kuah kaw je.

    ReplyDelete
  4. aduhh kenangan betul nie
    dulu dik akak duk JB , di tmn perling .. selalulah singgah warung wak radol area ke pasir gudang nuuu

    memang femess dulu , masa tuu akak masih di sek menengah ! siap berkenalan ngan tukang masak dia .. jadi abang angkat layie .. sib baikk x terangkat ekeke ..
    sbb kami adalah diantra pelanggan tetap warung wak radol nie ;)

    ReplyDelete
  5. Ala rindulah pulak dgn mee sup.. kita suka tul ada telur cegitu dalam mee...

    ReplyDelete
  6. unik nama dia ye...'wak radol'...

    ReplyDelete
  7. Secucuk 6 batang.. eh secucuk 60sen sebatang, eh eh.

    ReplyDelete
  8. macam menarik je mee bandung..nanti saya balik JB,nak try lah wak radol ni..tak pernah tau pun..
    tq nik... =)

    ReplyDelete
  9. sedapnya tgk makanan tgh2 lapar ni. hehe.

    ReplyDelete
  10. nanti kalau jaa nak ke johor boleh ler refer entry kak nik, byk info tempat makan best di johor!

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^