Saturday, April 6, 2013

Johor | Sri Pantai Seafood Restoran, Kampung Pasir Putih


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

yeay..akhirnya dapat ke sini jugak..alang-alang dah kat Pasir Gudang, memang harus singgah makan seafood kat sini. last day kami kat Pasir Gudang :)

Sri Pantai Seafood Restaurant pilihan kami
2nd time kami makan kat sini..thanks hubby.penat-penat pun still gagahkan diri drive nak bawak cik isteri makan kat sini

permandangan restoran dari tempat duduk kami.
tak ramai lagi orang.
sambil tunggu makanan sampai, boleh hayati permandangan ni :)
makanan yang diorder
macam biasa..telur dadar memang wajib
Udang Goreng Butter
Sup Sayur.. yang bagus walaupun sup sayur still ada letak ayam, udang dan sotong jugak.

Siakap Masak 3 Rasa. saiz ikannya agak besar.jenuh nak abiskan.
ini jea lauk kami order.sikit kan.?  tapi percaya lah itu pun dah kembong perut nak abis kan
 makan berdua jea pun, nik bukan nya boleh makan banyak pun, tangki perut kecik
harga makanan kat sini boleh kira murah.yang kami makan macam ni  RM45.
so kalau kat Pasir Gudang tu, boleh la singgah makan sini yea :)

No,40 Jalan Pantai
Kampung Pasir Putih
81700, Pasir Gudang
Johor

pstttt!!!
sorry uolss, tak dapat nak terjah blog sebab line internet lombab macam siput.
susah nak blogwalking. tak syok pulak blogwalking blog yang ada gambar tapi tak dapat nak tengok.huhu

11 comments:

  1. Bestnye cik kak~sodap2x keh menu yg d order! very menepati selera sy d kala ini.huhu

    ReplyDelete
  2. sedapnya makanan kat atas tu.. menggoda jer tgk cik udang tu...hehe...

    ReplyDelete
  3. Mcm pekat jea sup dia tu kannnn

    ReplyDelete
  4. bestnya makan tepi laut. mesti tambah selera tgk view cantik. ;)

    ReplyDelete
  5. haipp!! nik lagi banyak tau tempat makan best dari saya yang asal JB ni...

    huwaa...ni nak balik kg selalu ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Mak ai Nikkkkk..... dahlah OKje tgh puasa ni...terliuq leee

    ReplyDelete
  7. ymm yumm.. siakap tu, siakap! bak sikit kap. huhu

    ReplyDelete
  8. oh sedap2.. makin lapar rasa ni..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^