Saturday, April 27, 2013

Memilih Pemimpin untuk Noobs


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tips dari Mat Luthfi . cara - cara memilih pemimpin.



pilih calon yang
* kata-katanya enak didengar sehingga anda sanggup membayar nya untuk berkata -kata
* banyak bercakap tentang idea dan hujah
* yang bercakap untuk Malaysia sebab ini adalah pilihanraya negara Malaysia bukan pilihanraya kaum, agama atau parti
* yang banyak senyum.tanda calon tu positif 

tinggalkan calon yang
* kata-katanya nya sangat buruk dan hina dan keji sehingga anda sanggup membayarnya untuk dia duduk diam
* banyak bercakap pasal pihak lawan lebih daripada hujah sendiri
* tak abis-abis bercakap untuk kelompok peribadinya sahaja
* yang asyik muram dan marah marah

ayat last best
bukan semua orang nak bising bila buat benda baik  ^__^
tak kisah anda sokong parti mana,
cuma jangan la di sebabkan politik ada yang bergaduh dan bermasam muka.
kata negara demokrasi, so masing-masing ada hak nak sokong parti mana sekali pun.

5 comments:

  1. betul betul betull...

    happy weekend nik. ;)

    ReplyDelete
  2. mat luthfi ni mmg terbaik. point paling bernas dan patut dijadikan panduan malaysians untuk mengundi.

    ReplyDelete
  3. hehehe, dah tgk. mmg best jeee.
    undi lah yg mna betul. >.<

    ReplyDelete
  4. yup tulah yg sepatutnya...tak kira parti apa2 pun jgn la sampai bermusuhan....

    ReplyDelete
  5. setuju kak..kkpe mesti nk bmusuhkn..kita seagama..dah mcm suadara :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^