Sunday, April 28, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 5


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

minggu kedua MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2,
dalam cabaran Peti Saji Misteri, peserta akan memasak berdasarkan 3 barang ni
Kaki Itik, Buah Lemon dan Gula Melaka
agak-agak korang nak masak apa???
Pak Nil, pemenang cabaran kali ini..dengan hidangan Itik Rebus 
dalam Cabaran Ujian Cipta Rasa peserta di bahagikan kepada beberapa pasangan 

Enot dan Syanie
Radhi dan Kenchana Dewi
Rozita Che Wan dan Zain Saidin
Michael Ang dan Norish Karman
Celina dan Sabhi Saddi
Syura dan Cat Farish
Lydiawati dan Sathia
Sharifah Shahora dan Afiq

Pak Nil sebab menang cabaran so tak perlu masak. best!!
so 4 pasangan masak DURIAN, dan 4 pasangan masak AYAM

Pemenang Cabaran Ujian Cipta Rasa Durian adalah Kenchana Devi dan Radhi
Pengat Durian Cintan 
Pemenang Ujian Cipta Rasa Ayam adalah Cat dan Syura
Rozita Che Wan, Zain, Sathiya dan Lydiawati akan ke pusingan penyingkiran.

nak tonton online boleh tonton kat sini :)



12 comments:

  1. tak suka tgk pasangan zain & rozita che wan. tak tahu lah kenapa. hehehe

    ReplyDelete
  2. hebat jugak kan artis ni memasak

    ReplyDelete
  3. kali ni lbh mncabar shida rsa pserta celebrity kali ni :)

    ReplyDelete
  4. huahua,, nak makan yang ada nasik tu.. hurmm.. masuk blog jumpa makann ja,, smpai ika search makanan katt google..huemm

    ReplyDelete
  5. Kalau Nik masak apa itik tu? Me, tak masak kot. hahaha (terus tersingkir). Nnt nak tengok la, tapi dorang ni banyak tunjuk cakap2 jer, part masak2 tu kejap sangat. Dah biasa dulu tengok junior masterchef, sooo lain la.

    ReplyDelete
  6. zain agak kerek la gaya dia..heehe...

    ReplyDelete
  7. kalau cikna mmg blur. sudahnya tak masak ape. kihkihkih..

    ReplyDelete
  8. x tgk sangat skrg nie
    zain dah terkeluar kann huhuh

    ReplyDelete
  9. tgk yg ain kna singkir..trkjut blh dia mnjwb gtu..huhu

    ReplyDelete
  10. smlm punye MChef mang kecoh.... pasal zain komen balik juri la....

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^