Wednesday, May 1, 2013

buah tangan dari Mekah


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Alhamdulillah, adik, ma dan ayah dan selamat sampai dari menunaikan ibadat umrah.
ayah nik kurang sihat sikit, selsema dan batuk. masa kat sana lagi dia dah tak sihat. hilang selera makan. tapi Alhamdulillah, Allah bagi kemudahan untuk ayah beribadah walaupun terpaksa tawaf di tengah panas terik.
Adik nik semalam dah start deman. rindu Mekah agaknya :)
Ma nik lak sihat macam biasa.

ni antara makanan yang ma beli.sehari dua ni kerjanya menguyah jea la.haha
kurma

coklat ni tersangat la manis. ma beli 3 kilo.
1 kilo adik nik dah abiskan masa kat sana..ngehngehngeh

apricot dan buah tin

kacang pistachio(kacang cerdik), badam, gajus
dan tak lupa air zam zam




10 comments:

  1. waaa.. kacang cerdik.. teringat dulu masa dok kat kelantan, merempit dari kubang kerian ke rantau panjang semata-mata nk beli kacang cerdik je.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam Nik...klu g Mekah itulah antara buah tangan dr sana...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...semuanya selamat kembali... beshkan dapat jejakkan kaki kat sana....

    ReplyDelete
  4. cikna paling suka kacang pistachio.

    ReplyDelete
  5. Sy suka coklat kurma..sedap..sesuai jer ngan rasanya..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.
    YaAllah seronoknya dapat jejakkan kaki ke sana. Kita yang tak pergi pun tumpang seronok sebab dapat buah tangan dari sana. Hihi :D

    ReplyDelete
  7. kacang pistachio yang sedap tu.. :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah mereka dah selamat pulang... :)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah,selamat sudah pulang ya..

    wah..bestnye..buah tangan dari mekah..lagi air zam zam kan..

    klakar tau nik,
    pernah orang promo air yang difilter,time tu jejalan lah..orang cina tu kata,sama bersih macam air zam zam..

    hahaaa....mmg kat situ nak gelak guling2....adehh..cina cina..nasib cina,kalau melayu,mmg da kena pukul da..keke

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^