Saturday, May 18, 2013

Cikgu Pi Remli, Saloma


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers
hehe..cikgu saya masuk paper uolss...unik kan nama cikgu kami
dua-dua ni kawan Ma nik jugak.pernah mengajar satu sekolah dulu di SMK Bachok.

Cikgu Saloma ni jugak cikgu kelas nik masa Tingkatan 4 Sains 2 dulu. cikgu Bahasa Melayu. baik sangat Cikgu Saloma ni. lembut jea bila bercakap.
dunia ni memang kecik, Cikgu Saloma jugak adalah cikgu yang pernah mengajar abang ipar nik dulu masa kat Pahang. Cikgu Saloma still lagi mengajar kat SMK Bachok.

bila tengok ni, tetiba teringat zaman sekolah dulu. kebanyakan masa nik abis kat sekolah jea. kalau balik dari sekolah rendah , of course akan ker SMK Bachok sebab Ma mengajar kat sana. kalau Ma ada kelas tambahan petang, sampai petang la kami berkampung kat sekolah tu. nak bailk rumah jauh, sebab dulu tak ada jambatan macam skarang. cikgu-cikgu semua dah kenal kami.so bila dah masuk sekolah menengah, dah tak perlu kenalkan diri lagi.sebab kecik-kecik lagi dah melepak kat sekolah tu.ngehngehngeh

psttt!!!
belum terlambat lagi kot nak wish Selamat Hari Guru buat semua cikgu seluruh Malaysia.
cikgu yang sedang mengajar dan cikgu yang sudah bersara.
juga buat rakan-rakan blogger yang bergelar cikgu.

hanya Allah SWT yang dapat membalas segala ilmu yang telah kalian berikan
tak lupa buat MA, Selamat Hari Guru walaupun dah lama bersara.


4 comments:

  1. Hye nik..penah gak jumpa cikgu pi remli ni, hehe

    ReplyDelete
  2. wahhhh uniknya nama mereka.. mesti jadik tumpuan bila kemana-mana kan?

    ReplyDelete
  3. hamboiii, dah popularr you. hihih

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^