Wednesday, May 22, 2013

Terasa Hati


Assalamualaikum  (",)

arini terasa hati ngan perangai someone kat opis. rupanya dari semalam dia duk perli-perli nik cuma nik jea yang tak ambik kisah sangat. tapi bila dah ulang banyak kali ayat yang sama, kita pun faham la dia perli kita. ngehngehngeh

apa motif dia buat macam tu nik tak tahu.agak-agak kalau dapat buat nik terasa tu dah satu kepuasan kot bagi dia..kuikuikui..panas jugak hati mula-mula tapi buat cool jea la.
 rasanya berdiam diri tu lebih baik.

nik tak suka libatkan diri ngan politik di opis.. nik nak claim OT itu hak nik, rasanya tak menyusahkan dia pun.elaun OT yang nik dapat tu rasanya tak di bayar dengan gaji dia pun kan
yang penat lelah OT adalah nik. tak sikit pun melibatkan dia. 

cuma nak jea dia tahu, nik bukan suka-suka nak buat OT untuk dapat duit lebih. gaji dan elaun yang boss bagi InsyaAllah cukup untuk kehidupan nik sebelum dapat gaji seterusnya.
nik start claim OT pun bulan 5 jea.bulan sebelumnya tak claim pun walaupun hampir setiap hari balik lewat. sebelum pukul 8 pagi dah terpacak kat opis. rehat pun sekejab jea.

kalau nik tak buat OT, yang akan hadapi masalah kerja yang banyak pun nik jugak.
 tak ada sapa pun akan tolong nik buat kerja :)
kalau tak ada OT pun, nik terpaksa jugak balik lewat untuk siapkan kerja. bila company bagi claim OT, kita guna la keistimewaan yang ada tu. orang kata rezeki jangan ditolak ^__^
dan kalau dah rasa kerja nik ni senang, apa kata kita tukar. nik tak kisah. hehehe

ada yang bagi nasihat suh buat dunno jea. lama-lama dia penat, dia berhenti la bercakap.
hehehe..memang itu pun yang nik akan buat. nik memang tak suka nak cari gaduh ngan sesiapa pun.
buat sakit otak jea kan. kerja dah la banyak pastu nak cari masalah ngan kawan opis lak. tu bukan nik la. sorry.silap pilih lawan ni..hahaha * riak la pulak kenn

kata-kata motivasi untuk diri sendiri

saya hanya manusia biasa. tak perfect. tapi kalau hidup asyik nak cari kesalahan orang jea susah la.
blaja la terima kekurangan dan kelebihan orang lain kan.
be positive dan mintak Allah jauhkan kita semua dari masalah hati :)

pstt!!
jangan salah sangka tau, entry ni bukan nak mintak simpati,
cuma saja nak buat luahan hati..kikiki..lama dah iolss tak buat seisi luahan hati kat blog.



13 comments:

  1. Betul Nik, rezeki Dari Allah dan semua ujian pun Dari Allah, so saya doakan Nik tabah dengan ujian Nik. Chaiyok chaiyok....

    ReplyDelete
  2. berapi mmg berapi.ignore jela kak..org teraniaya doa dimakbul..=)

    ReplyDelete
  3. kat mana2 pun sama kak, mesti ada org yg pesen gitu. Kalau kat opis kita tu siap melezer kemain lagi, geram rasa nak lempang2! saba jela..

    ReplyDelete
  4. be cool..hehe lama² ckp dia penat la...manusia..biasalah..jnj kita tau apa yg kita bt..:)

    ReplyDelete
  5. org yg suka dengki ni ada di mana2.sabar byk2 ye nik..

    ReplyDelete
  6. hai nik, biasala tu kan
    kalau tak puas hati ckp je depan2
    nak perli2 pula
    mmg kadang staff ni lebih sudu dr kuah
    buat xtahu lagi bagus..hihi

    ReplyDelete
  7. mana2 tempat akan ada sorang dua yang pangai lagu ni, hehehe bagus Nik cool jer, mmg silap pilih lawan la dia tu. Certain people need a life, dorang maybe bosan kot takder issue nak bangkitkan, so sajer jer la "usik2" staff baru. Keep it up Cik Nik.

    ReplyDelete
  8. diamkan aja... nanti lama2 dia pun pening sebab kita tak bagi respon :p heheh

    ReplyDelete
  9. hmmm adatlah tu ada yg tak puas hati....takpe nanti dapat gaji try belanja dia makan...

    ReplyDelete
  10. Jalan terbaik sabar...biarlah dgn orang tu lama2 penatlah dia

    ReplyDelete
  11. mesti dia tak puas ati sbb nik rajin wat keje siap ngan OT bagai... biasala tu ada je yang tak suke bila kita buat sesuatu yang baik lagi pulak nik kan baru lagi kat situ.... berbulu la kot...

    buat tak endah je sudah... takde guna layang org camtu, yg penting keje kita siap...

    ReplyDelete
  12. biasala tu dalam ramai2 mesti ada yg pelik sorang. ignorekan saja. bkn company dia pun. dugaan nik. harap nik tabah. ;)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^