Monday, May 6, 2013

terima kasih Tok Guru


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


Koleksi Dikir Barat video klip Tok Guru Ku Sayang
Timbalan Pesuruhjaya Pas 1 Kelantan, Datuk Ahmad Yakob hari ini dilantik sebagai Menteri Besar baru Kelantan menggantikan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang memutuskan untuk tidak lagi memegang jawatan yang disandangnya sejak 23 tahun lalu.

Sementara itu, Timbalan Pesuruhjaya Pas III negeri, Datuk Mohd Amar Abdullah dilantik sebagai timbalan menteri besar bagi menggantikan Ahmad.



berita paling menyedihkan bagi rakyat Kelantan yang menyayangi Tok Guru
terasa satu kehilangan besar buat kami.
Allahuakhbar! jasa Tok Guru akan di kenang sampai bila-bila. sangat besar jasa Tok Guru kepada kami terutamanya rakyat Kelantan. hanya Allah mampu membalasnya. Terima Kasih atas keikhlasan Tok Guru memerintah Kelantan.
Tok Guru di hina di caci, kata-kata di salah erti tapi Tok Guru tetap bersabar,
Panjangkan usia beliau ya Allah
dan semoga TGNA akan sentiasa dalam lindungan Allah S.W.T.moga Allah memberi kebaikan di dunia dan akhirat.


Selamat bertugas buat Menteri Besar baru Kelantan.
Datuk Ahmad Yakob
moga rakyat kelate terus maju di bawah pentadbiran MB yang baru.


berangan-angan, kalau dapat baby nak mintak Tok Guru tahnik kan.
harap impian akan jadi kenyataan.

20 comments:

  1. saya turut bersedih...Allahuakbar!

    ReplyDelete
  2. Terima kasih tok guru. Ambo saye tok guru

    ReplyDelete
  3. terime kaseh tok guru. semoga sentiasa dirahmati :)

    ReplyDelete
  4. inysaAllah . suka dengan beliau ;)

    ReplyDelete
  5. sebenarnyekan.. fifi pon nagis bile dengar tok guru lepaskan jawtan.. sedih..

    ReplyDelete
  6. In shaa Allah semoga ada rezeki nik... Kuasa Allah sape tau kan

    ReplyDelete
  7. semoga Kelantan akan terus maju dan jaya...

    ReplyDelete
  8. Tumpang sedih gaks..
    lagi sedih dgn politik yang tidak berubah..opss..

    papepun,tok guru,pemimpin pejuang islam di malaysia yang sebenarnya...

    mudahan tok guru diberi kesihatan yang baik,diberkati allah seumur hidup.amin

    rehat rehat dan selamat beribadah tanpa gangguan politik lagi.

    ReplyDelete
  9. semoga tok guru panjang umur dapat melihat Malaysia menjadi negara islam yang terbaik, insyaAllah

    ReplyDelete
  10. sedih sgt bla teringat kisah dia..
    selalu di caci maki..
    pdhal dia pling berpengaruh di dunia..
    salute sma TGNA...

    ReplyDelete
  11. sgt besar jasa tok guru kpd rakyat kelate..Allahhuakbar!

    ReplyDelete
  12. sedih gak bile baca2 artikel2 pasal tuan guru ni..

    ReplyDelete
  13. aminnn..sy doakan semoga impian nik jadi kenyataan..

    ReplyDelete
  14. aminnn..sy doakan impian nik akan jadi kenyataan...

    ReplyDelete
  15. MB y dikagumi ramai..walaupon pihak bertentangan..semua respek dgn beliau.. terasa sebak plok bila tau nik aziz ltk jawatan...

    ReplyDelete
  16. insyaallah, aminnn.. Chaiyok chaiyok! heee

    ReplyDelete
  17. Setakat ni, Pok Nik ni lah pemimpin yang patut dicontohi.. moga allah membalas mereka yang suka tul menghina dan mencaci Pok Nik.

    ReplyDelete
  18. tu la.. tok guru dah bersara.. sedih gak..

    ReplyDelete
  19. ada kwn asben sy, 3 kali dia turun kelate semata-mata nk suruh TGNA tahnik anak dia yg baru lahir. Alhamdulillah berjaya. semoga Nik pun berjaya nnt =)

    ReplyDelete
  20. Saya sgt menyanjung tok guru. Harapan nik yg last tu sama cm harapan saya..walaupun sy bkn org kelate..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^