Wednesday, May 1, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 7 & 8


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

episod ke 7, cabaran sajian luar di Pullman Putrajaya
tema cabaran kali ini adalah Cocktail Food / Finger Food

hidangan yang akan disediakan oleh kumpulan BIRU yang diketuai oleh Syura

hidangan yang akan disediakan oleh pasukan MERAH yang diketuai oleh Kenchana Dewi

Pemenang Cabaran Sajian Luar kali ini.. Pasukan BIRU.
dan Pasukan MERAH akan melalui pusingan penyingkiran .

jom tonton online episod 7


episod 8 adalah episod penyingkiran.  bahan utama pusingan penyingkiran.. Pancake Mix!
mereka perlukan hasilkan satu hidangan "pancake" yang kreatif, menarik dan lazat!

Lempeng Di Tepi Muara Teluk Kemang - Kenchana Devi

Muffin Cake with Berry Sauce - Radhi

Hidangan daripada Norish Karman

Blueberry Muffin With Cream Cheese oleh Pak Nil

Stacked Berry Pancake - Celina

Crape Blueberry Hancur Hatiku oleh Enot

Pan Cake oleh Afiq Muiz

Dry Pancake oleh Sathiya

jom tonton online

episod kali ni, Sathiya tersingkir..selebriti lelaki lagi :)
tengok hidangan artis lelaki ni, rasa malu kat diri sendiri
pandai nyer la diorang masak.siap hias cantik-cantik lagi. 

13 comments:

  1. belum berkesempatan tengok rancangan ni..tapi tengok hidanga2 atas ni memang kuar liur dibuat..cantik2 pula tu

    ReplyDelete
  2. kenchana dewi punya pancake mmg sedapp..

    ReplyDelete
  3. tgok pic mkanan tu sdap sdap la...da mcm pro yg buat..

    ReplyDelete
  4. yg tersingkir semuanya lelaki kannn. ;)

    ReplyDelete
  5. Sedap sedap tgk pancakenya..

    ReplyDelete
  6. Btol tuh bila tgk artis laki msak jdi malu plak kat dorg . Hehe

    ReplyDelete
  7. cam tak cayakan.. katan tak penah masuk dapur tapi boleh tahan gak yerk..

    ReplyDelete
  8. fifi memang suke tengok masterchef!~

    ReplyDelete
  9. lama tak singgah blog nik....akak busy edit blog orang hihihi

    ReplyDelete
  10. Saya blm berpeluang tgk masrercheff..nk tengok, tp blm berkesempatan...

    ReplyDelete
  11. Menarikkan....terliur tgk..
    saya kali ni layan gegitu je..uhukk...

    dulu masa mastercher pertama,layan dari awal akhir..ni da banyak hari tinggal,malas laks nak catch up..huhu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^