Monday, May 13, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 13


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 episode 13, di mulakan dengan cabaran PETI SAJI MISTERI . bahan dalam PETI SAJI MISTERI kali ni ialah 
Keropok Lekor, Limau Gadang, Daun Pudina dan Cili
bahan utamanya adalah Keropok Lekor, tetapi peserta perlu sediakan hidangan lain daripada biasa.

5 hidangan terbaik :)

Keropok Pontianak Kampung Batu - Che Ta

Keropok Lekor dan Terung bersama Sos Pedas - Celina

Hidangan daripada Lydiawati

Dumpling Lekor bersama Sup Halia - Michael Ang

Keropok Baked Cheese oleh Syura


Dua terbaik.. Michael Ang dan Syura. memang lain sangat masakan diorang ni.
dan SYURA menang cabaran kali ni

cabaran kedua,  Ujian Cipta Rasa
cabut Pisau.. nombor di pisau menentukan bilangan bahan yang perlu mereka ambil
masak apa jua jenis hidangan.. 4 tercorot akan ke pusingan penyingkiran

beberapa hidangan makanan oleh peserta MasterChef Selebriti Malaysia
Apple Crumble oleh Celina..terliur tengok ni :)

Puding Roti oleh Pak Nil

Hidangan daripada Lydiawati

Itik Pahit Manis daripada Michael Ang

Muffin Pisang daripada Syanie
 Michael, Pak Nil, Syanie, Lydiawati dan Celina dipanggil ke hadapan.
Celina menang cabaran hari ini! Michael, Pak Nil, Syanie dan Lydiawati akan ke pusingan penyingkiran!

dah tengok gambar makanan. so kalau nak tonton online boleh ke sini.
selamat menonton ^__^

MSMM2.ep13.www.dramatvonline.net by dramatvonlineteam

psstt!!!
Pak Nil ni asyik ke pusingan penyingkiran jea..huhu..pelik kan.
yang masak biasa-biasa jea tak pulak masuk ke pusingan penyingkiran.
yang masak lain dari yang lain selalu nya yang akan masuk ke pusingan penyingkiran
so baik masak yang simple dan masak makanan yang dah selalu masak macam Cik Ta tu.

15 comments:

  1. Tulaaa. Asyik pnil jea. Mcm xbest jea pnil keluar. Huhuhuhu
    Tingat micheal ang ckp. Dia tak paham nape org suka mkn kopok lekor. Tak de rasa langsung
    Hihi

    ReplyDelete
  2. makan cket cm nie, tak knyg perut ;) hahahaa

    ReplyDelete
  3. sy selalu miss tgk mc. tpi tk risau, sebb confirm nik akan update dlm blog..skodeng blog nik jer..hihii..anyway sape yg kuar eh mgu ni?

    ReplyDelete
  4. sy selalu miss tgk mc. tpi tk risau, sebb confirm nik akan update dlm blog..skodeng blog nik jer..hihii..anyway sape yg kuar eh mgu ni?

    ReplyDelete
  5. malam2 tengok makanan, lapo lah plak.. adeshh..

    ReplyDelete
  6. nampak sedap2 belaka...rupa2 nya celina ni pandai masak juga..

    ReplyDelete
  7. trademark pak nil memang comot2 sikit ye?haha

    ReplyDelete
  8. mayb sebab yang lain macam tu tak sedap kot.. sebab slalu tgk pak nil buat benda pelik2.. heheh

    ReplyDelete
  9. syura pandai msk..
    ape yg dia msk sume nmpk sedap..

    ReplyDelete
  10. Banyak pulak resepi boleh buat dengan kepok lekor ni..huhu..suka jugak tgk rancangan ni

    ReplyDelete
  11. salam Nik...kdg2 trlupa nk bukak TV tgk masterchef ni...tp sibbaek blh tgk ulangan :)

    ReplyDelete
  12. tak sbr nak tunggu keputusan ujian memasak kat luar.... merah ke biru yg menang

    ReplyDelete
  13. wou ... nanti kalau singgah rumah nik tentulah gituler hidangannyer....

    ReplyDelete
  14. thats why pak nil keluar kot... kan?

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org