Wednesday, May 15, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 15 & 16


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


episod 15 adalah episod Cabaran Sajian Luar
Lokasi mereka kali ini ialah di Restoren Songket, Kuala Lumpur.
mereka akan masak untuk 50 tetamu.. bertemakan masakan Malaysia.
mereka perlu menyediakan pembuka selera, hidangan utama, pemanis mulut dan minuman dalam masa 3 jam.

Hidangan Kumpulan BIRU
Hidangan Kumpulan MERAH


dan pemenang cabaran sajian luar.. Kumpulan BIRU
dan kumpulan MERAH akan ke pusingan penyingkiran.

tonton online episod 15


Apakah cabaran mereka di pusingan penyingkiran.?
mereka perlu masak Laksa
20 bahan boleh diambil dari dalam Pantri

hidangan mereka
Lydiawati - Laksa Asam
 the best laksa dalam pusingan penyingkiran ni :)

Radhi - Ter'Laksa'Na

Kenchana - Mee Huang Suang

Norish Karman - Laksa Kari Nyonya

Che Ta - Laksa Hong Kong
Enot - Laksa Sendiri Mau Ingat
 Norish Karman tersingkir!

tonton online episod 16


pssttt
suka jugak tengok Radhi.walau tak pandai masak pun still gak cuba sedaya upaya untuk masak.
kalau tak tanya kawan-kawan lain, dia selalu tanya chef cara untuk masak :)
tak pandai masak, tapi rajin blaja. bagus btol.

8 comments:

  1. Tak sgka radhi masih berbisa. Hihihi. Go radhi go

    ReplyDelete
  2. NK tersingkir kan..okey la,lps ni job nyanyi ade lagik..

    ReplyDelete
  3. fifi pon suke tengok radhi.. rajin bertanye dan sangat humble~

    ReplyDelete
  4. nory selalu terlepas tgk Masterchef ni..huhu..

    kak Nik jarang update sekrang, busy ek kat tmpat keje baru?

    ReplyDelete
  5. Ha ah... betul2... nak sokong radhilah pulak... hari tu sokong Pak nil... tp dia tarik diri pulak... go radhi go...!

    ReplyDelete
  6. ixa suko sgt tgok rancangan masak2 ni..lawak dop tajuk lakso Ter'laksa'na..hehehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^