Sunday, May 19, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 17


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 17. tinggal 12 peserta jea lagi :)
cabaran pertama adalah Cabaran Peti Saji Misteri ..Mentarang dan Buah Kelapa
first time ko tengok rupa bentuk Mentarang ni. ikut chef dia kata rasa macam oyster sket.
45 minit diberi untuk sediakan hidangan daripada kedua-dua bahan ini..
kalau nik di beri dua benda ni.confirm tak masak dah
paling tidak pun, nik minum jea air kelapa tu....kuikuikui

hahaha...comel dan lawak betul aksi Syanie belah kelapa!
sampai tergolek-golek kelapa tu.kikiki

hasil hidangan dari Mentarang dan Buah Kelapa

Cat Farish - Mentarang Lemak Cili Api

Enot - Tomyam Kelapa Baik Punya

Michael Ang - Kari Kelapa Bersama Mentarang

Syanie - Mentarang Bakar Keju

Celina - Mentarang Bakar Bersama Tomato dan Sup Kelapa

pemenang Cabaran Peti Saji Misteri ialah Syanie. yeayyyy untuk Syanie..suka bila Syanie menang :)
kelebihan Syanie, dia diberi ganjaran Open Pantry untuk cabaran seterusnya

Cabaran kedua adalah cabaran Cipta Rasa.
peserta di minta memasak masakan IBU yang paling diingati!

Syanie - Mummy's Chic Pie

Radhi - Terung Goreng dan Daging Lada Hitam
kesiannya kat radhi. terus ke pusingan penyingkiran. tapi respect ngan dia.
tak banyak complain.mengaku kesalahan dia 
tapi at least chef rasa la masakan tu. rasa menyampah pulak kat chef yang tak nak rasa tu.aihhh

Hidangan daripada Celina

Puding Roti daripada Enot

Ayam Masak Merah daripada Syura

Hidangan daripada Michael Ang
Pemenangnya cabaran kedua.. Michael Ang!..tak sia-sia dia masak kali ni. berbaloi la menang :)

3 lagi selebriti yang akan bersama Radhi.. Syura, Enot dan Celina.. Mereka akan memasuki Pusingan Penyingkiran.

jom tonton online :)



4 comments:

  1. Kesian radhi semalam. Tetiba rasa cm minat kr dia. Hihi

    ReplyDelete
  2. =) dh tgok..sedeh tgok enot....

    ReplyDelete
  3. tabik spring lah kat radhi, dia dah berusaha kot. :)

    ReplyDelete
  4. tak berkesempatan lagi nak tengok episod nie..huhu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^