Sunday, May 26, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 21


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Tv show feveret nik kembali untuk episod ke 21. tinggal 11 peserta lagi :)
biasa la, mula-mula of course start dengan cabaran Peti Saji Misteri
bahan dalam Peti Saji Misteri kali ini..bahan asas membuat KEK
mereka diberikan masa selama 1 jam dan hanya boleh memilih 12 bahan tambahan di pantri.
tengok bahan tu dah fikir, untung la Enot.dalam ramai-ramai peserta dia memang teror buat kek.
tokey kedai kek kan.

Enot - Coklat Velvet

Michael Ang - Kek "Moist" Lava Coklat

Celina - Kek Span Victoria

Che Ta - Mufin Coklat

Lydiawati - Kek Marble
dan seperti di jangka, ENOT pemenang Peti Saji Misteri 

dalam cabaran kedua, Ujian Cipta Rasa..Enot perlu pilih antara Telur Sentri, Stinky Toufu dan Ayam Selasih untuk di masak sebagai bahan utama
sebagai ganjaran Enot tak perlu memasak.haha..ramai yang jeles.

Pilihan ENOT, Ayam Selasih!

Blackened French oleh Radhi
Radhi ni positif dan tak banyak songeh
apa jea tugasan yang dia dapat, tak pernah mengeluh macam orang lain

Black Blacky Chicken bersama Sup Kaki Black - Cat Farish

Hidangan oleh Celina

Hidangan daripada Kenchana Devi

Yee Mee Kenchana - Hidangan oleh Sharifah Shahora
Ayam Herba oleh Michael Ang
cabaran kali ni di menangi oleh Celina
Radhi, Cat Farish, Sharifah Shahora dan Kenchana Devi akan ke pusingan penyingkiran

tonton online di sini



10 comments:

  1. Very creative presentation diarang..

    ReplyDelete
  2. baru tengok smlm.. huhuu.. cian enot.. panah telinga dia.. huhuhuh

    http://www.nurfuzie.com/2013/05/header-tiba-tiba-tak-boleh-jadi.html

    ReplyDelete
  3. tabik tahap dewa aku dekat radhi ni, cool man

    ReplyDelete
  4. akak...nape tukar header n background..kosong je header akk..=.=

    ReplyDelete
  5. laa terlepas episod ni. buat kek ye. enot terer baking kan..

    ReplyDelete
  6. sorry kak nik lambat reply bw sinii :)
    wahhhh, lama tak datang blog kak nikkk. dah berwajah baruuu yeee :)

    ReplyDelete
  7. walaupun baru sudah makan. bile tengok gambar2 nih terus lapar balek.. hu3

    ReplyDelete
  8. Suka tengok orang buat kek.. sebab sendiri nak buat ntahlah bila... hahaha

    ReplyDelete
  9. mcm dh pro jakan tgk dorang hidang..

    ReplyDelete
  10. kak nik. ep berapa eh y cik ta nangis tu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^