Thursday, May 9, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 11 & 12


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tema Cabaran Sajian Luar untuk eposid 11.. Barbecue Makanan Laut.
mereka dikehendaki menyediakan 1 kanji, 4 protein, 1 sayuran, 1 minuman, 1 manisan dan 3 jenis sos selama 2 jam 30 minit..

Hidangan Kumpulan BIRU

Hidangan kumpulan MERAH

Pemenang Cabaran Sajian Luar.. MERAH!
Pasukan BIRU akan melalui Pusingan Penyingkiran

tonton episod ke 11 di sini


Aznil, Sabhi Saddi , Sharifah Shahora dan Rozita Che Wan akan memasak di pusingan penyingkiran.
cabaran penyingkiran, menyediakan hidangan berasaskan UBI KAYU!

Datuk Aznil - Bingka Ubi Kismis


Ubi Kayu Rebus dan Goreng bersama Ikan Bilis Goreng oleh Sharifah Shahora

Sabhi Saddi - Kuih Ubi Daun Pisang
Kerabu Kiah oleh Che Ta


episod kali ni tiada peserta yang tersingkir

9 comments:

  1. lya x pnh tgk pon program ni...

    ReplyDelete
  2. nadia tengah nak katam blog kak nik lagi, sekarang musim master cheff, sokmo nadia terlepas.

    ReplyDelete
  3. pak nil punya comot sikit lah.hehehe

    ReplyDelete
  4. tak kesampain sokmo nak tengok Masterchef ni...

    ReplyDelete
  5. huau,, memang minat bena tgk masak2 ni kan? ika minat cerita korea ja,,ehehhe

    ReplyDelete
  6. huau,, memang minat bena tgk masak2 ni kan? ika minat cerita korea ja,,ehehhe

    ReplyDelete
  7. menarik juga masakan mereka kan
    :)

    ReplyDelete
  8. Jom tgk masterchef skg. Hihi

    ReplyDelete
  9. kesian kat paknil
    tp sedap jah tgok bingka kismis paknil..:)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^