Monday, June 17, 2013

bulan yg memenatkan


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

bulan 6 ni bulan yang paling sibuk bagi nik. penat sangat rasanya.
dah abis satu kerja, kerja lain lak yang menanti.
tekanan bila buat kerja dalam keadaan  terkejar-kejar ni. 
tapi Alhamdulillah,,kerja opis banyak yang dah setel. tu pun sebab kerja lebih masa hari Sabtu.
kalau tak , memang tak menang tangan nak buat. ada masa blur nak start yang mana dulu.ngehngehngeh
minggu depan hanya tunggu nak buat stock take jea la. penat jugak tu.


kuli ..kalah pekerja bangla. diorang pun tak kerja hari sabtu tau.harharhar

sebenarnya macam-macam benda yang berlaku dalam bulan ni. 
bulan ni jugak nak kena pindah rumah. stress tau tak. tuan rumah tetiba kata wife dia nak pindah duduk rumah ni pulek dah. mengada btol. hahaha
nak buat macam mana, sewa rumah orang kan .so kena la pindah. pening jugak kepala cari rumah ni.
tapi skarang dah settle cari rumah sewa baru. nak kena pindah lagi hujung bulan ni. penat fikir nak pindah dan mengemas ni. dari Cluster 8 pindah ker PP3.rumah kecik skit tapi still sewa rumah teres. hubby tak nak sewa apartment. sayang kete katanya. nanti kereta parking tempat panas.hohoho

dah nekad , kali ni last nik pindah rumah sewa. nak kena try submit loan la untuk beli rumah. tak larat pindah randah gini. sewa dah makin mahal,. dari duk bayar sewa, baik beli rumah sendiri.harap-harap ada rezeki kami nanti

panjang pulak bebelan kali ni
k bye.


12 comments:

  1. Sebaiknya begitulah nik. Beli rumah sendiri lebih baik sebab bayar tiap bulan akhirnya jadi milik sendiri..

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan ros beli umah sendiri...

    ReplyDelete
  3. Salam Nik...betul tu mmg penat klu bab2 pindah rumah ni.Mcm umah k.atie skrg...asalnya sewa,pastu tuan rumah nk jual lak.
    HB k.atie malas nk pindah2...kitaorg terus beli jer.Aman sikit (^_^)

    ReplyDelete
  4. pindah pp3 tu kat mano nik?
    xpola,slow2 cari rumoh sdiri plok..:)
    better beli rumoh sdiri dr sewa,tamboh2 loni sewo mahal

    ReplyDelete
  5. umah skg mahal sgt..kalo ditunggu lag lagi.llagi..lagi la mahal..sebab harga umah xprnh turun.so cepat² la beli umah..biarpon kite pokai asalkan ada aset tuk masa depan.. :D

    ReplyDelete
  6. penatnya nak berpindah. nak kena packing pastu nanti kena unpack pulak. huhu.. InshaAllah ada la rezeki nik nanti. ;)

    ReplyDelete
  7. ooh takpe bz2 pun ada rezeki masuk tu...hehe

    ReplyDelete
  8. better beli rumah kan sis. nina skg ni pun teringin sgt. tp nak beli kereta dulu. huuu

    ReplyDelete
  9. Aduhh..ros memang mehami bab pindah ni.. Tmbh pulak nak masuk posa ni kan.. :(

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^