Friday, June 7, 2013

salam semua :)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Selamat pagi dan Salam jumaat penuh keberkatan buat semua.
semoga hari ini lebih baik dari hari semalam..
jangan lupa besyukur kerana masih bernafas di muka bumi Allah ni. Alhamdulillah:)

 ramai yang suka hari Jumaat kan. sebab esok dah cuti. hehe
nik lagiiii suka sebab Sabtu ni keje.uwaaa..bulan ni triple busy
kena siapkan banyak kerja sebelum stock take hujung bulan ni..fuh memang penat
kerja bahagian operation macam ni la kan. 



nak share kata-kata someone, suka sebab dia selalu update kata-kata yang memberi motivasi :)

Tip melapangkan sesak dada sebab manusia.. . Manusia, semula jadinya, bersih jiwa dan sukma. Jangan fikirkan sangat keburukan mereka bila kita dikecewa atau hati diluka. Tapi, fokus kepada kebaikkan yang pernah mereka lakukan utk kita.. Kita juga sama seperti mereka, tidak sempurna..Jadi, maafkan mereka, baik sangka sentiasa, doakan, agar mereka berubah, dan yang penting, kita dulu berusaha ubah diri kita, muhasabah diri. Ubah, dari tak baik, jadi baik, kalau rasa dah baik, usaha jadi lebih baik, dan yang terbaik - bukan di mata manusia, tapi seperti yang Allah perintah kita..Kalau org tak puji pun, tak 'Like' pun, hati tetap bahagia sebab niat kita Lillahi Ta 'ala..Pujian manusia sementara saja, silap-silap, boleh tambah dosa jika syaitan berjaya 'masukkan jarum riya'. Nauzubillah. Ikhlaskan hati sentiasa, agar Allah temukan juga org yang ikhlas berkawan dgn kita, bantu org walau kita tidak sesenang mana, agar Allah bantu kita ringankan beban kita terhadap manusia. Kalau kita rasa org lain susahkan kita, kita juga tentu pernah 'susahkan' sesiapa. Jika kita harap org maafkan kita, kita dulu maafkan semua.. Doakan juga sentiasa, Semoga Allah Sayang semua.
-Shahrina Ahmad Sharkawi-

 to all the readers, have a great weekend..
ampun maaf sebab tak sempat nak blogwalking. nanti ada masa pasti nik terjah blog korang
thank you for dropping by here. :D

15 comments:

  1. Memperbaiki segala kelemahan diri lebih baik daripada cuba mencari org lain punya kelemahan...

    ReplyDelete
  2. sweettt kak nik berbaju kurung pepel....

    ReplyDelete
  3. suka ngn kata2 motivasi.. tu..
    nice sharing.. ;)

    ReplyDelete
  4. Salam Friday CikNik :D:D very nice sharing, semua pun bermula dari diri sendiri dulu, cermin dan tafsir diri sendiri dulu, Insya Allah..sama2 lah kita.

    ReplyDelete
  5. kesian kat sis sebab kerja, don't worry, be happy k!

    ReplyDelete
  6. patutla cantik pic. terang dan smooth. kamera nikon rupanyaaa. hikhik

    ReplyDelete
  7. Sis ni dah la kecik, pakai baju polka dot pulak. Memang tak nampak macam dah berkahwin pun tau haa ;)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^