Friday, June 21, 2013

stress stress stress


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sekejap je dah jumaat. hari Sabtu esok kena kerja lagi .tiga kali sabtu berturut turut kena datang kerja ni.
memang sibuk bulan ni *bila masa ntah yang tak sibuk
sampaikan tengah taip entry ni pun asyik duk teringat-ingat je hal kerja.
lagi panas hati bila bagi kerja last minit. pastu nak cepat. amboi amboi amboi ..ingat saya ni mesin bergerak ker.
mampu sabar dan redha jea la. nak cakap lebih-lebih, kita ni junior kat tempat kerja jea.
lagipun kerja dan stress memang tak dapat nak di pisahkan
lebih tepat lagi. nik dan stress tak dapat dipisahkan..ngehngehngeh

dulu mula-mula masuk kerja menggelabah jugak la buat kerja bila dengar kerja urgent kan. skarang ni tak heran. lagi-lagi orang yang asyik bgtau urgent tapi tak pun sebenarnya.
rasa nak lempang laju-laju jea orang macam ni.
orang kerja nak dapat pahala, nik kerja tambah dosa jea kalau gini kan.ngehngehngeh
cuba jadi se positif mungkin, tapi kadang-kadang down jugak.

raut wajah tak menunjukkan stress sebab dah set kat otak ni tuk berlagak cool


doakan nik di beri kesabaran yang berpanjangan yea.
kena yakin, Allah maha melihat. Allah pasti bagi ganjaran setiap kesabaran kita kan.
Allah takkan beri dugaan diluar kemampuan hambanya.

psttt!!!
tak sempat nak nak blogwalking
just singgah luahkan perasaan..sorry uols. nik pasti terjah blog uolss nanti 


10 comments:

  1. biasa la nik kerja ngan orang kan. terus bertabah ye.. ;)

    ReplyDelete
  2. I faham Nik, especially dari dorang yang tak "berapa bos" tapi minta itu ini urgent, walhal benda remeh jer, itu mmg double stress sebab perasaan nak lempang individu tersebut adalah tinggi. Sabar jer Nik, kalau tak dapek jugok, buat bodo jer. Hahaha

    ReplyDelete
  3. Semoga kak nik lebih tabah dan sabar ye ;)

    ReplyDelete
  4. salam..

    sis dah keje balik ke?
    lama x blogwalking..
    hhheheh

    ReplyDelete
  5. pandai kontrol.. muka x nmpak stress pun.. hehehe

    ReplyDelete
  6. alahai...kesiannya.sabar ye.. :)

    ReplyDelete
  7. Semoga terus bersemangat dalam melakukan apa2 ye. Stay ikhlas. InsyaAllah everything will b okay.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^