Monday, June 17, 2013

(video) MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 Episode 33 & 34


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


hanya tinggal 5 lagi selebriti dalam MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2
bakal juara memang confirm wanita! hehehe

cabaran Peti Saji Misteri
Ada 15 bahan dalam Peti Saji Misteri
cabaran sukar hari ini sebab pantri tutup dan hanya 30 minit saja untuk memasak
bahan utama dalam Peti Saji Misteri adalah IKAN

Hidangan dari Celina

Stim Bersantan - Che Ta

Ikan Bakar Berkrim - Syura

 Pemenang nya.. Che Ta! first time Che Ta menang dalam cabaran kali ni.

cabaran ujian Cipta Rasa.masak menggunakan Oven Microwave
Sempena Hari Bapa... sediakan satu hidangan istimewa
Che Ta memilih lebih masa memasak selama 10 minit sebagai ganjaran

Hidangan daripada Syanie

Hidangan daripada Celina

Hidangan dari Che Ta

Sup Chowder - Syura

Hidangan dari Kenchana

Kenchana, Syanie dan Syura akan ke pusingan penyingkiran .

di pusingan penyingkiran, bahan utama.. KETAM!
Rebus dan keluarkan isi, dan guna isi untuk masak hidangan yang lazat. 60 minit untuk laksanakan tugasan ini kali ni pantri terbuka.

Pai Ketam Lembut - Syura

Popia Ketam Masala Berkeju - Kenchana

 Ketam Bakar oleh Syanie

Syanie tersingkir kali ini kerana hanya gunakan 2 ekor ketam, bukan 3 ekor seperti yang diarahkan
kesian Syanie. pandai masak macam dia pun tersingkir di sebabkan tak ikut arahan.huhu
tak ada rezeki nak ke final.apa pun Syanie still peserta yang hebat kat MasterChef Selebriti Malaysia Musim 2 ni. 






8 comments:

  1. terlepas episod ni semalam. ada kenduri kat umah. huhu..

    ReplyDelete
  2. hehe syanie takde rezeki la tu kot...

    ReplyDelete
  3. hm... yang tinggal ni bukan favorite saya... saya sokong radhi... hehe tapi still nak tgk siapa yang bakal jadi juara... Che Ta dan Celina ada potensi utk jadi juara...

    ReplyDelete
  4. kalau tengok sebelum makan kompom terliur.
    masing2 punya resepi yang tersendiri.
    lagi best kalau serta sekali resepi .
    boleh curik2 masak kat dapur. HAHA :D

    ReplyDelete
  5. sedapnya..terliutr dah mak buyung nihhh

    ReplyDelete
  6. hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

    ReplyDelete
  7. x best sbb syanie dah kuar..
    dia sorg yg happy go lucky..

    ReplyDelete
  8. sebab ketam seekor..habis masakan sepinggan..try again syanie

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^