Wednesday, July 24, 2013

Alkisah orang malas


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

hari ni dilanda penyakit malas. malas nak bangun, malas nak iron baju kerja, malas nak mandi,
memang tahap malas dia melampau-lampau la.

malas nak kerja jangan cakap la.seriously,tersangat malas ! 
tapi kerja ni sumber rezeki kan? so bertabahlah
bestnyer kalau dapat duduk rumah macam dulu..ehem.ehem.. huhuhu

umur baru nak masuk 20an ni. dah malas gile nak pergi kerja. 
macam mana nak bertahan sampai pencen ni? hohoho
hati ni meronta-ronta nak cuti sebenarnya. nasib baik la minggu ni 4 hari jea kerja.
skarang kan iolss keje kat negeri selangor.  so jumaat cuti nuzul quran. 
hoyeahh.. 3 hari cuti. sebab di sambung lagi dengan cuti weekend.
syok wehhh...tak sabar tak sabar tak sabar..
macam mana kerja di bulan ramadhan. ok ker. mesti ramai yang dapat balik awal kan.
nik hari biasa masuk keje pukul 8.30 pagi
tapi dalam bulan puasa ni nik masuk kerja kul 8 pagi.
tapi takde effect kat nik pun sebab selalunya nik sampai opis sebelum pukul 8 pagi kot.

yang best rehat still 1 jam. balik kerja kul 5. tepat kul 5 sebab kalau lewat skit nanti ada la yang mintak buat itu ini. mengada diorang ni. dah tahu kita balik awal, time last-last minutes la nak bagi kerja urgent.
apa nik buat? nik buat-buat tak nampak jea.malas nak layan. hahaha

keje 3 bulan dah kat sini. so dah tahu taktik diorang. pandai-pandai la susun jadual kerja supaya tak kelam kabut .wink wink :)

rindu nak blogging macam dulu. nak menulis pun tak sempat apa lagi nak blogwalking. rindu sangat nak berkunjung ke rumah blogger yang lain. nak baca kisah korang. apapun thanks pada korang yang sudi singgah even nik jarang singgah blog korang.
cuti 3 hari nanti harus terjah blog korang. bukan tahap harus.dah tahap wajib sangat ni.
banyak komen tak approve lagi, gara-gara tak sempat blogwalking.

nite uolss. kena tido awal sebab esok kerja sehari lagi.
bye


9 comments:

  1. Salam Nik..kena kuatkn semangat...kena rajin kerja :))

    ReplyDelete
  2. Oh Kak Nik, rindu gilerrr entri2 kak Nik *bodekbodek*

    ReplyDelete
  3. tiap2 hari mmg malas nk pegi keja.. kalo bleh nk dok umah je.. tp dah dok umah bosan lak.. hikhik..

    ReplyDelete
  4. dari stail kerja akak macam peguam ? ye ke ?

    ReplyDelete
  5. keje selagi mampu nik...atleast ada jgk duit poket tiap bulan....

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa.... dah 16 hari dah ..

    ReplyDelete
  7. dlm dok malas2 tu pun selesai jgk kan hari tu :)
    kita ni puasa ke tak puasa same je. petang sampairumah ttp jgk dekat kul7. nasib ler xde somi lg, kalau dak agaknya dah lari pun dia. hehe,

    ReplyDelete
  8. Bagus, taktik macam ni penting untuk pertahanan diri sendiri dan tak merana badan. Hehhe cepat Nik belajar.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^