Monday, July 15, 2013

Drama Kampung Girl (Zehra) - Full Episode (Tamat)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers



jalan cerita adaptasi novel nie lebih kurang dengan sama dengan kebanyakan drama yang lainkan. tapi citer gini la orang selalu suka tengok. drama Kampung Girl yang akan bersiaran pada setiap hari jumaat pukul 9 malam di TV3

Pelakon
Akim Ahmad, Nad Zainal, Emma Akma, Hilal Azman, Fikhree Bakar, Shafiq Kyle Dan Emma Maembong.

Sinopsis
Ashraf langsung tidak menyangka yang perkahwinannya bakal diatur oleh keluarga! Lebih memeningkan kepala, apabila mengetahui siapa calon yang disebut oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu? Tidak mungkin.

Ashraf Khairi dan Ainnur adalah sepupu, dan dia memang tidak pernah sukakan gads itu sejak kecil lagi. Hanya kata cacian dan kutukkan sahaja yang  keluar dari mulut Ashraf bile bersama Ainnur. Ainnur yang berasa tercabar dengan ejekkan Ashraf telah menerima pinangan dari ibu Ashraf. Ainnur merahsiakan identitinya yang pernah melanjutkan pengajian ke luar negara dan bekerja sebagai cikgu Bahasa Inggeris dari pengetahuan Ashraf. Dia ingin Ashraf jatuh cinta padanya sebagai budak kampung yang tidak berpendidikan.

Kampung Girl Episod 1


Kampung Girl Episod 2



Kampung Girl Episod 3


Kampung Girl Episod 4


Kampung Girl Episod 5


Kampung Girl Episod 6


Kampung Girl Episod 7


Kampung Girl Episod 8


Kampung Girl Episod 9
  Kampung Girl Episod 10



Kampung Girl Episod 11




 Kampung Girl Episod 12




 Kampung Girl Episod 13 (Akhir)




-Tamat-

8 comments:

  1. bestnya ada semua episod tp tak larat nk tengok.. best jgk drama ni..

    ReplyDelete
  2. Seems interesting. dah habis semua episod ke ini?

    ReplyDelete
  3. macam menarik je ni.. boleh layan ni.hehe

    ReplyDelete
  4. yang syuk tau 5 minggu pertama tak dapat tengok kat tv sebab syuk ada tarawih . :)

    ReplyDelete
  5. cerita melayu sekarang sume sedap-sedap kan.. sronok pulak layan.

    ReplyDelete
  6. boleh layan jugaklah citer ni....

    ReplyDelete
  7. tengok jugak cerita ni. tapi mcm ntah aper2 je.. nasib baik heroin cun.. hehehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org