Sunday, July 14, 2013

menu berbuka Ramadhan ke 4


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

time bulan puasa gini macam tak ada idea nak wat entry lain dah
melainkan cerita pasal makan-makan jea.
hari ni dah hari ke-5 kita berpuasa. rasa macam cepat pulak masa berlalu.
 jap je dah masuk 5 hari puasa kan
apa menu berbuka puasa korang semalam? masak or tunjuk-tunjuk jea kat bazar?hihi

ni dia menu kami untuk hari ke 4 berbuka puasa. di masak oleh adik dengan penuh kasih sayang..haha
menu yang simple tapi sedap .cukup la untuk kami adik beradik makan..hehe
Ikan Siakap Masak Masam Manis

Telur Ayam Masak Lemak Kuning

onde-onde dan akok
feveret kuih kami kalau tiba masa ramadhan
kuih ni kami beli kat bazar ramadhan.

masa ramadhan ni dapat jugak makan kuih lompat tikam. ^___^
lama dah cari. suka suka ..hehe

psttt!!!
ramadhan kali ni tak excited sangat pasal makanan. makan ala kadar jea.

8 comments:

  1. selamat berpuasa dan selamat berbuka..

    ReplyDelete
  2. adoi, terbukak tengah2 hari pulak..
    rilek syuk, puasa...

    ReplyDelete
  3. Utk berbuka kite just tunjuk2 je.hehe
    Kalau sahur bru masak satu lauk panas2 nk bg selera sikit

    ReplyDelete
  4. aduhh teringin plak lompat tikam...

    ReplyDelete
  5. berselera tengok lauk.. pandai adik nik masak.

    ReplyDelete
  6. jaa setakat ni belum sekalipun beli makanan di bazar ramadan. kalo beli pun air jer la. soya atau sir nyiur.. bab lauk, jaa masak jer sendiri. hihi.. menu hari ni telor bungkus, sup ayam dan ayam goreng kunyit jer. simple sbb blk keje dah 5 lebih. masak yg mudah2 jer.. :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^