Sunday, July 14, 2013

misi mencari baju raya


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

puasa baru 5 hari,  dah citer pasal baju raya kan ? hehe
harus la. persiapan raya kena buat awal supaya tak kelam kabut di saat akhir.
kami shopping di Kenanga Wholesale City (KWC). lokasi ni jadi pilihan coz kawasan ada aircond.

nik ni berkemungkinan raya di Kelantan ,so beli baju ikut warna tema sana.
tahun ni tema family adalah warna kuning.
tahun ini macam tahun lepas-lepas jugak, tak sempat menempah baju maka misi mencari baju ready made saje.

rambang mata tengok harganya. belek-belek baju tu, intai-intai baju ni.
last-last takde pun yang berkenan di hati..KWC ni tak banyak pilihan baju raya la. 
baju semua sama jea setiap kedai. harga pun lebih kurang sama mahal !!! 

so memang say bye bye la kat KWC.tak kan jejak lagi dah kalau untuk cari baju raya.huhu
lagi tak best, bila baju yang kami berkenan kena borong kebanyakannya sampai 6. alahai..sapa nak beli sampai 6 helai untuk baju sama patern, cuma kaler yang berlainan.
lain la adik beradik ko sampai 12 orang kan.
kalau setakat borong tuk 3 helai tu boleh kira ok lg la.

lagi tak best bila beli baju tapi tak boleh nak try pakai dulu. kalau barang dalam tu boleh consider lagi la tak boleh try. ni baju pakai kat luar pun tak boleh nak try. ni memang dah lebih la.
so bila dah macam tu, maka nya kami bergerak ke Jalan Tar la
 harganya jauh lebih murah dan banyak pilihan. walaupun terpaksa bersesak dengan orang ramai.

ni baju adik nik
baju yang berlabuci dan bermanik-manik gini kat Jalan Tar boleh dapat dalam rm 150 tapi kat KWC harga dalam rm 200 - rm 300..kalau murah of course yang tak brapa nak cantik dan pilihan warna pun tak banyak...kuikuikui

Alhamdulillah setel sudah misi mencari baju raya. akhirnya beli kat Jalan Tar jugak.
nik beli baju cotton biasa.

harga pun rm 50 jea. *jimat duit hubby kekdahnya...ngehngehngeh.
kalau kat KWC baju cotton gini dalam rm 70 ke atas.
nik skrang tak berminat dah nak beli baju bermanik dan berlabuci bagai ni coz jarang sangat pakai. membazir jea kalau setakat 2 -3 kali pakai. 


tahun ni dalam family nik meriah dengan pelbagai fesyen. 
nik fesyen kurung biasa jea.adik2 ada yang akan pakai kebaya, jubah, dan ber peplum iolss .
 kita tengok la rupa dan gaya mereka bila raya nanti.hehehe

nik tunggu en hubby balik,
baru best skit nak shopping dan mintak beli macam-macam.ngehngehngeh

korang kaler apa tahun ni?


14 comments:

  1. wah lawa juga warna dan design baju... akak blm berjaya beli baju lagi...huhu

    ReplyDelete
  2. Cantikla baju nik tu..berkenan jgk.hehe

    ReplyDelete
  3. comel la sume baju tu... i loike ! heheh. :DD

    ReplyDelete
  4. wahh cm anak raja dh kunennnn !!! hehehe sy pon xtau lg nk pki bju wrne ape ni. adehhh

    ReplyDelete
  5. saya kaler pink mungkin.hahaaha :P

    ReplyDelete
  6. wow..dah beli baju raya nik, awalnya...tak feel lah gini. lupa pulak, girlz memang kena beli awal, kitorang je dekat nak raya baru nak cari, syok sikit, hehe...

    ReplyDelete
  7. ooo KWC lagi mahal yerk drpd Jln TAR.... igtkan murah sgt... zura blm prnh gi sana lg..

    ReplyDelete
  8. Akak pun suka kuning...ada hitam sikit lahi naik..tahun ni warna oren heh

    ReplyDelete
  9. salam sis,
    sesak x kt jalan tar?
    memang plan nk g this weekend..
    yup jln tar ag murah kalo baju ready made..
    siap bole nego..

    ReplyDelete
  10. wahhh semangat pulak tgk baju raya.. cantik la pulak kaler kuning.. blum pernah ada lg baju kaler kuning.. family cikna tak pernahnya ada tema.. kalerful.. huhu..

    Salam ramadhan nik.. ;)

    ReplyDelete
  11. tema femli kitew taon nih warne pepel :)

    ReplyDelete
  12. wow kaler kuning diraja cantik tu... jaa untuk tahun ni maybe biru tua kot! hihi... belum beli lagi.. tunggu gaji 25hb ni... ngeeee!

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^