Sunday, July 7, 2013

ramadan seorang isteri


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sedih, sob sob sob..kene tinggal ngan hubby
tuntutan kerja memaksa kami berjauhan.
nampaknya ramadan kali ke2 nik tak dapat berpuasa dan berbuka dengan en hubby.
dan maybe tak dapat cium tangan dan peluk en hubby di pagi raya.
huwaaa..sabar jea la.

tetiba dapat whatsapp en hubby kena naik kapal kan. rasa down giler.
dah la time tu tengah kelam kabut nak pindah rumah . fikir hal kerja lagi.hura hara skit keadaan nya.
tapi nasib baik boleh handle lagi. tu pun dengan bantuan adik-adik.terima kasih adik-adik tersayang..hihihi

skarang dah lebih dua minggu en hubby kat kapal. 
walaupun berjauhan dengan suami ni bukan benda baru tapi terasa sangat bila dia tak ada. 
dah tak boleh mengada-ngada macam masa dia ada..huhu..duk jauh tu buat kita lagi hargai pasangan kita.

takda la lama pun 45 hari jea. sebabnya, ada orang yang berjauhan sampai berbulan-bulan
so, 45 hari sangatlah sekejap :)..lagipun bz dengan kerja kan. so harap tak terasa sangat la ketiadaan dia.
nasib baik boleh video call kan...terubat sikit rindu dapat tengok muka bucuk saya itewww..huahuahua

* ntah sapa yang snap gambar ni, tetiba tengok ada kat hp.ngehngehngeh

psttt!!!
ada blog tak sempat nak terjah lagi.
nanti akan cuba curi-curi masa terjah blog korang yang awesome tu.
thanks sudi drop komen kat blog nik. korang semua jaga diri yea.sayang korang sangat sangat 
selamat berhujung minggu


22 comments:

  1. Alahai,,, xpe lah.. sygkan isteri tinggal-tinggalkan untuk lahirkan rasa rindu-rinduan... :)

    ReplyDelete
  2. sempat tak nanti beraya sama2 suami ??
    45 hari macam lama je kak ?

    ReplyDelete
  3. Suami akak keja atas kapal ehhh. Bestnya. Hihi

    ReplyDelete
  4. Siannya nik..tapi lama2 mesti dah biasakan

    ReplyDelete
  5. Be strong sis :D hehe barulah kuat sikit rindu :p

    ReplyDelete
  6. siannya kat nik.... tapi nak buat camne kan... redha jela...yg penting jauh dimata dekat dihati kan....

    ReplyDelete
  7. Dulu orang tua-tua selalu kata sayang-sayangkan isteri tingal-tinggalkan..Tapi kita sbg isteri ni mana nak kena tinggal selalu kan? tapi kalau tuntutan kerja mmg kena redha la. betul..bila jauh2 ni rindu dia lain mcm sikit dan perasaan tu jauh lebih berbunga-bunga berbanding masa dia ad dekat sebelh kita. semoga kuat semangat ok!

    ReplyDelete
  8. kesian nyee, kne tinggal dengan hubby ;(

    ReplyDelete
  9. sedihnya puasa sorang2 apapon terubat rindu juga dapat video call hihi..

    ReplyDelete
  10. alahaii berjauhan la pulok..xpe kan bjauhan tu lag menambah kerinduan dan kecintaan kpd pasangan..hehee

    ReplyDelete
  11. Walau dah biasa berjauhan tetap rasa rindu tu ada kan nik..
    Tuntutan kehidupan kenalah redha. Alat penghubung sekarang pun dah canggih. Taklah macam dulu-dulu.

    ReplyDelete
  12. kami ni lg lah.PJJ taw.huaaaaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  13. heheh liza ada je ni nik,

    tah la, makin malas nak bersosial skang.

    malas menaip ke apa pon tatau. ni pon tgh merajinkan diri skit2~

    uwaaa, x pe nik jangan sedih2, nanti ada rezeki leh sahur dan bukak pose ngan hubby yerk...

    ReplyDelete
  14. sdih mmg sdih kn tp apa blh wt..msti mnghitung hari bla hubby nk blk kn.huhu

    ReplyDelete
  15. akak nak pindah??
    takpe kak, nnt datang berbuka puasa kat rumah nory ek...
    dekat je kann..
    hehehe

    ReplyDelete
  16. selamat menyambut bulan puasa nik...sori terlambat singgah ke sini....

    ReplyDelete
  17. sabar sis.. 45 hari kejap je..
    pejam celik kan..
    cuma awl ramadhan n hari raya touching sikit la,.
    ppe pon smga happy2..

    ReplyDelete
  18. dekat floria kan tu.. hihi.. elok2 ye sorang2.. lagi jauh lagi rindu kan..

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum...

    Selamat berpuasa...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^