Wednesday, August 14, 2013

Hari Raya Pertama 2013


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

ni cerita hari raya pertama. cerita yang penuh dengan gambar.
Alhamdullilah..kali ni beraya di Bachok, Kelantan lagi. wink wink :)
raya tahun ni ada best dan ada yang tak best. yang best dapat kumpul ramai-ramai lagi.
complete 7 adik beradik.
yang tak best, of course la sebab en hubby tak ada.
sedihnya pagi raya tak dapat salam, peluk, cium suami..huhuhu

tahun ni raya disambut dengan sederhana tapi meriah

.rumah di kampung.

menu kami di pagi raya pertama

nasi dagang







comel jea perangai ayah nik ni, pagi-pagi dah paksa anak dia snap gambar dia
sebelum ni tak pernah mintak snap pic.hahaha
baju raya beli malam raya. nasib baik sempat :)

anak-anak pun sibuk menyelit jugak :)

baju raya paling simple tahun ni. baju kurung jea iolss

adik nik yang ni siap berpeplum

yang ni berjubah

ni lak berkebaya

sorang lagi kurung moden berlabuci 
akak dia jugak la yang biasa-biasa jea :)

my lovely Mama

anak saudara

anak saudara. dah sama tinggi dengan mak ciknya





budak comel ni makin cerdik, dulu punya susah nak snap pic
skarang dah ok skit.haha

mereka ni tetamu yang selalu datang masa raya.pagi-pagi raya dah sampai.
satu family sebelah Ma, satu family sebelah ayah nik.
tak ada mereka-mereka ni tak meriah la raya kami sekeluarga :)





yang lelaki tu sepupu kita sebelah ma yang masih single.
yang dah kwen semua raya ngan mertua.huhu

k. tu jea citer raya kami. jumpa lagi raya tahun depan.kikiki
bye

9 comments:

  1. Mcm kenal jea umah kuning tu. Heheheee. Selamat hari raya kak nik

    ReplyDelete
  2. meriahnyer..serba kuning.. lya tahun 2011 dah tema kuning...
    cantik rumah kampung..besar & laman luas..
    salam aidilfitri.. maaf zahir n batin

    ReplyDelete
  3. serba kuning hehe , sy tahun ni pink :)

    selamat hari raya walaupun dah terlewat nak wish :)

    ReplyDelete
  4. Meriah beraya orang ada famili besar mcm nik..
    seronok sgt bila dpt jumpa semua...lawa semuanya berbaju kuning..

    ReplyDelete
  5. Salam AidilFitri..meriahnya raya..Salam kenal dari kak sura:)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^