Sunday, September 1, 2013

berjauhan lagi :(


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tajuk entry ni bunyi macam sedih je kan.. yes !!  
memang sedih pun sebab en hubby outstation lagi..kali ni ke Singapore lak.
berjauhan lagi dan inilah pengorbanan tuk kehidupan yang lebih baik. InsyaAllah :)
kena yakin, Allah dah rancang yang terbaik untuk kita. rezeki setiap orang berbeza-beza.
 bila dah kahwin...rezeki en hubby di tengah laut. so kena la terima


anyway, bersyukur la dengan apa yang ada.
walau berjauhan dengan suami, sekurang-kurangnya masih ada suami
yang mengambil berat walaupun dari jauh, yang memberikan  nafkah zahir dan batin.
banyak sangat dah yang Allah bagi, kadang-kadang diri sendiri yang banyak lupa.

sentiasa mendoakan en hubby sentiasa di bawah lindunganNya
semoga en hubby baik -baik saja kat sana

14 comments:

  1. jgn sedih sedih nik.... dugaaan ni akan buat hubungan korang jadi lbh bermakna, insha Allah....

    ReplyDelete
  2. tak pe kak. berjauhan mengajar kite erti rindu :)

    ReplyDelete
  3. bertugas sementara mencari nafkah takpe kak nik :) bersabar ya

    ReplyDelete
  4. Jauh di mata, dekat di hati. Kan... walau jauh tetap ambil berat and makin sayang, much better than yang duduk dekat berkepit 24jam tapi bertekak jer manjang.

    ReplyDelete
  5. rindu rinduan lagi.. takpe nik. dah ditakdirkan mcm tu kan. redha saja.. jgn sedih2 tau. ;)

    ReplyDelete
  6. Alahai siannya....so Nik soranglah ni yeh...lalu makan tak?

    ReplyDelete
  7. kata org, sayang isteri tinggal-tinggalkan.. baru timbul rasa rindu.. ehehehe..

    ReplyDelete
  8. takpe berjauhan sebab nak carik rezeki kan...

    ReplyDelete
  9. sama la kita nik husband keje kat laut hihi...sabar bebanyak yer..cr rezeki tuk family kita jg

    ReplyDelete
  10. betul2 mengajar erti rindu.. sangat tabah dan sabar kalian berdue.. moga dibawah rahmatnya..

    ReplyDelete
  11. kita sama, husband kita pun jauh Kedah-Ipoh :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^