Tuesday, September 17, 2013

Drama Diandra Full Episode (Tamat)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


Tajuk : Diandra
Channel : TV3
Slot: Lestary
Mula Tayangan: 20 Ogos 2013. Setiap Selasa
Jumlah Episode: 13


Barisan Pelakon: Aiman Hakim Ridza dan Nur Fathia, Dato’ Jalaluddin Hassan, Nur Risteena, Shawal Ruslan, Qazem Nor, Nizam Zaidie, Amran Ismail, Yaya Maembong

Sinopsis
Mengisahkan Diandra seorang gadis yang berwatakan tidak selembut nama sebenarnya Puteri Diandra Fikri. Anak kepada hartawan terkenal Datuk Fikri ini seorang yang lasak,dan amat berminat dalam kick boxing. Datuk Fikri sangat menharap Diandra akan bekerja di syarikatnya namun Diandra tidak berminat.

Adam Fahmi seorang pelakon yang terkenal dan kacak. Disebabkan popularitinya, Adam mempunyai ramai musuh hingga menerima ugutan bunuh.
Selepas berbincang dengan kawan baiknya Kamal,Adam bersetuju untuk mengambil pengawal peribadi@bodyguard.Adam sungguh terkejut bila Kamal menawarkan Diandra sebagai bodyguardnya.Walaupun tidak bersetuju, Diandra akhirnya terima tawaran itu selepas Kamal memujuknya. Adam cuba bekerjasama dengan Diandra demi keselamatannya.

Diandra meluat dengan perangai Adam yang angkuh dan playboy,apatah lagi Adam melayannya seperti lelaki. Diandra sentiasa mencari peluang untuk mengenakan Adam hinggalah peluang itu hadir. Diandra telah menolak Adam ke dalam kolam renang. Apa lagi,Adam yang tak tahu berenang tu,kelemasan hingga terpaksa ditahan di hospital.

Bagi menebus kesalahannya, Diandra melayan dengan baik sepanjang Adam di hospital. Diandra mula jatuh hati pada Adam.Adam pula semakin bersikap dingin selepas mengetahu identiti sebenar Diandra,apatah lagi Fida bekas kekasihnya hadir semula dalam hidupnya.

Diandra mula terasa hati dan mahu bekerja dengan ayahnya.
Adakah Diandra dan Adam Fahmi akan berterus terang tentang perasaan mereka. Saksikan Diandra setiap Selasa 9 malam

Diandra Episod 1


Diandra Episod 2


Diandra Episod 3


Diandra Episod 4


Diandra Episod 5


Diandra Episod 6


Diandra Episod 7


Diandra Episod 8




Diandra Episod 9


Diandra Episod 10


Diandra Episod 11


Diandra Episod 12


Diandra Episod 13 (Akhir)



8 comments:

  1. Haaa.....boleh bagi suami akak terjah sini utk episod yang dia tak tengok... peminat tegar citer ni.. kelakar tul, suami akak yg jarang tgk citer melayu tapi melekat dpn tv sebab nk tgk kisah ni.....

    ReplyDelete
  2. tengkiu share movie ni kak ni.

    p/s : maaf baru sempat terjah sini.

    ReplyDelete
  3. suka tengok citer ni.. sweet.. hehe..

    ReplyDelete
  4. owh.. dah habis rupanya siri ni..

    ReplyDelete
  5. ai ? akak nik macam tau je syuk mencari cerita ni. hehe

    ReplyDelete
  6. sejak citer ni ada kat tv ari2 anak akak dok menyanyi lagu "putih2 melati" tu...tak jemu2..

    ReplyDelete
  7. kesian sy tak pernah tgk citer nih nik..hahaha

    ReplyDelete
  8. mana episod 10 sepuluh kakkkkkkk

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^