Monday, September 16, 2013

musim buah


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sekarang ni memang musim buah kan. kat tepi-tepi jalan pun banyak orang jual buah-buah ni.
akak nik dari Jerantut datang bermalam di rumah kami semalam.
siap bawak buah-buahan lagi. haaa...makan sampai lebam
banyakkk sangat sebenarnya.sampai tak larat nak makan :)

akak nik beli ngan anak murid dia yang ada kebun buah.
so semua ni RM 50 jea. murah kan ??
harga cikgu-anak murid.dapat la murah . untung la :)



dah lama teringin nak makan durian.haa..dapat jugak akhirnya
isinya lemak manis...suka suka..


buah salak memang faveret nik.

erkkk...Alhamdulillah...rezeki :)



16 comments:

  1. dok cari durian gak ni nik..kat putra perdana ni tak jumpa la pulak..huhu..
    kalo dapat balik kelate best ni..leh makan sampai lebammmm..

    ReplyDelete
  2. semua skali buah dalam gambar tu rm50? bleh tahan..

    ReplyDelete
  3. nak semua.....hantar satu bakul bole? hehe :P

    ReplyDelete
  4. kat rumah kite, semua buahan ni ada tapi makan gitu gitu je sebab tak suka sangat.hehehe

    ReplyDelete
  5. Syoknya tu.. rezki nik ye...dpat makan buah sedap di hari cuti ni

    ReplyDelete
  6. hehe, semalam baru makan buah exotic mcm ni masa attend engagement jiran :)

    stay pretty, sis :)

    ReplyDelete
  7. bestnyerrrrr...nak durian..nak rambutan!!!tp skrg tgh batuk..hukhuk...

    ReplyDelete
  8. sedapnya buah2 tempatan.. rambutan kuning tu favret cikna.. hihi..

    ReplyDelete
  9. Skang nih memg musim buah la..blambak2 org jual buah..td oun bwk balik rambutan 2 guni dr melaka..agih2 kan kat fmly

    ReplyDelete
  10. aduh....tgk durian tu mmg tak boleh la...dah lame kempunan durian tapi xjmpe2 lagi...nak balik kg xada masa...kat kg buah byk...syg sgt xada org g ambik...T___T

    ReplyDelete
  11. sini pun macam-macam buah ada. hari tu balik umah toktuo di gunong, pakat makan buah dokong, buoh salok sampai sakit urat-urat. hahaha.. sedakkk!

    ReplyDelete
  12. assalam..
    wah sedapnya buah2 nih
    semalam baru makan buah mata kucing, duku langsat & pulasan.. beli kat pasar malam.. tapi cam biasa la pasar malam sini mahal sikit.. yg akk punya memang murah..

    ReplyDelete
  13. baru semalam request kat hubby suh beli durian hihi.. sedapnye

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^