Monday, September 9, 2013

nak berhenti kerja


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers


nak berhenti kerja
nak duduk rumah
nak jadi suri rumah sepenuh masa macam dulu

boleh cuti sesuka hati
tak payah nak report kat sesiapa, tak perlu di arah macam kuli
tak de tekanan 
tak akan jumpa manusia bermulut longkang.
saya bukan tak biasa dengan orang-orang yang mulut tak ada insurans ni,
tapi saya masih tak dapat sesuaikan diri
setiap hari kerja nya sakitkan hati orang lain.
ada pulak yang baik depan tapi mengutuk di belakang.

Rabbi yaasir wala tuassir
Rabbi tamin bilkhair
Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku
hanya kau yang tahu apa yang terbaik buat hambamu

pssstt!!!
enough for today. dah luahkan dekat kawan-kawan
thanks sebab sudi membaca.



20 comments:

  1. SABAR KAK . NASIB BAIK DEQ KERJE D KELILINGI OLEH DAK LAKI JE . XDE NAK DGR DORG2 CKAP BLAKANG

    ReplyDelete
  2. sabar sabar.. tuh sume dugaan biasa kt mana2 pun tmpt kita bekerja..

    ReplyDelete
  3. stiap kptusan yg kte wt n kte ykin ngn bnda tu, msti ada yg terbaik menanti kte..insyALLAH

    ReplyDelete
  4. biar kan je lahmanusia manusia tu nik, kita hidup bukan nak cari redha org, tapi redha Allah, dan rezeki bukan dtg dr diorg kan.. kalau diorang yg tak suka biar diorang yg resign :D

    ReplyDelete
  5. Sabar ye Cik Nik...sabar. Orang sebegitu berada di mana2... just bare with them.

    ReplyDelete
  6. laa... nape nik??saba byk2... japg dok umah rasa nk keje pulak mcm sy...hehehehhe :D all the best nik... smg allah swt berikan nik kekuatan ye ^_^

    ReplyDelete
  7. Kak ina masa zaman kerja dulu paling nyampah kalau yang jenis kipas bos...adeiiii takleh tahan tengok... apapun buat la keputusan yang terbaik untuk diri awak okey...all the best :)

    ReplyDelete
  8. sesungguhnya suri rumah adalah kerjaya yang paling baik heheheheeee...

    ReplyDelete
  9. tough jugak la nik.. kalau cikna tekanan kerja takpe lagi, tp kalau mulut2 orang tu memang tak tahan.. apepun buat keputusan yg terbaik k.. takpun slow2 cari keja lain.. inshaAllah dipermudahkan.. ;)

    ReplyDelete
  10. sy pon dh malas nk kerja..boring ya amat

    ReplyDelete
  11. good luck.. xpe.. bleh jaga suami dengan lebih kasih sayang.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Pyka pon pnah kna mcm tuh .mcm kja kat tmpat kja dulu ade kwan keja yg dpan baik blkang kata dekat org . Pntang tgk bos lbihkan kita mula la nak mngutok sana sini . Jdi tension gila baik brenti je .

    ReplyDelete
  13. nape plak ni nik??biasa la tu manusia..ade jer tak puas hati ngan orang lain..zee pon pernah rasa..tapi kalo husband mampu, takpe la tak keje..

    ReplyDelete
  14. duk umah pun boleh kerja...wat business online! amacam, bagus x idea ehhehehehe.

    cool k! :)

    ReplyDelete
  15. moge keputusan yang nik buat tu keputusan yang terbaik..

    ReplyDelete
  16. baguih sy sokong...kalo bujang mcm sy ni aduhhh lahai pk 3456 kali ngee

    ReplyDelete
  17. sabar nik...lumrahla keje kt mn pun sama msti ada staff yg camtu... yg pntg keje kita, kita settle...toksah layan org camtu la...abaikan je...

    ReplyDelete
  18. be strong kakak...u can do it!!...org teraniaya doa dimakbul tuhan..sbr je kak.....love u kak nik=)

    ReplyDelete
  19. Kepada readers yang tak sabar nak berhenti kerja, tapi takut..
    patut join workshop ni...
    How to plan your escape from corporate cage workshop

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^