Friday, September 6, 2013

sudah - sudah la


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tak semua apa yang kita buat orang suka kan? 
niat just nak berkongsi kegembiraan tapi ada orang cakap kita berlagak,
saja nak menunjuk nunjuk.
yea la, kita tak boleh nak buat semua orang suka kan kita
kita tak kacau orang pun.. ada orang akan kacau kita. 
ada orang yang tetap cari salah kita..tetap akan cakap pasal kita.
tetap menyindir-nyindir dan memerli kita..

sudah - sudah la wahai hamba Allah yang suka jadi punca pergaduhan manusia yang lain.
apa korang tak de kerja lain ke nak buat ker haa ?
sehari tak sakitkan hati orang lain memang hidup jadi tak tentu arah yea. muehahaha
entah apa yang tak puas hati pun tak tahu la
ada jea kesalahan yang ingin dicari..semua yang kau pandang akan jadi bahan sindiran


setiap orang ada sebab dan alasan mengapa mereka begini dan begitu
selagi tak kacau hidup awak,  tak yah la busy body sangat k
peace no war ^__^


18 comments:

  1. huhu.. ada lagi ye.. sabar jelah nik.. mmg hobi dia kot busybody.. cik anon ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan cik anon. sabar jea la. nak buat mcm mana kan kan..hehe

      Delete
  2. Hehhehe manusia ni macam2 ragam, tapi ragam yg tak bertempat sakit hati tengok orang senang ni mmg I cannot go. Yang peliknya, tak reti2 penat kan dorang ni jaga tepi kain orang. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. tak penat kan org gini. asyik nak cari salah org jea
      pelik2

      Delete
  3. Replies
    1. sabor jea la yea. tu yang mampu..hihi

      Delete
  4. sabar je la yunk..nak buat cmne..dah dia mmg camtu agaknya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terfikir jugak.naper la dia mcm tu.sabar jea la.

      Delete
  5. hehh , kite kena perbaiki diri sndiri dari sibuk menjaga tepi kain orang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol la. takut kain sendiri yg terkoyak kan.hehe
      tak pe. jumpa org mcm gini, blh buat kita sedar diri jugak. mintak2 Allah jauhkan kita dari sifat mcm dia .

      Delete
  6. Akak agak ni kes yang lebih kurang sama macam aritu, kan? Anon tu bagi komen lagi ye? Memang dia nak cari pasal tu.. Minta nik jangan amik kisah sangatla, nanti nik yang susah hati ... Semog anon tu diberi hidayah dan tal buat lagi nanti... Banyakkan sabar ye nik... Ada hikmah ni, mungkin bila jadi macam ni Allah nak nik akan lebih berhati hati dan menganalisis siapa yang berada di sisi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan komen dari cik anon. cik anon tak ada datang pun kat blog tak femes ni..hikhokhikhok

      ni ada kena mengena dengan org sekeliling.huhu..saja buat seisi luahan hati.tak ambik kisah sgt tapi kalau tiap2 hari duk perli kan terasa jugak kita. apa salah ntah kat dia. rasanya nik tak pernah kisah pun hal dia..:)

      yea la. kdg2 Alllah datangkan org yg tak suka kita untuk uji kita kan. untuk lebih sabar kan.thanks :)

      Delete
  7. sabar je la dear, enjoy ur life, biar je orang busuk-busuk tu :b

    ReplyDelete
  8. sabar nik..mmg manusia ni xblh tgk org senang sikit mula la ada phd kat hati....wat tataw jer yer

    ReplyDelete
  9. sabar ye nik...orang mcm ni memang kita kena buat tatau je..sebab hari2 keja dia memang menyakitkan ati org ja

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^