Friday, October 18, 2013

Team Building | Part 1


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

hahaha.. baru dapat gambar dari official photographer. 
dah sebulan team bulding baru sempat update.hohoho
basi pun basi la.asal ada kenangan untuk di simpan kat sini 
tak banyak pun gambar tapi ada la skit :)
malas nak bawak kamera sendiri...tapi bila dah balik,
cam tak best lak takde banyak gambar huhuhu

Team Building ni start 20 Sept - 22 Sept 2013.
yang join lebih kurang 30 orang so kami dibahagikan kepada 4 kumpulan.
saya dari kumpulan 4. yes yes yes
happy sebab tak sekumpulan dengan boss...hahaha
dalam hati memang berharap tak satu kumpulan dengan boss. segan
lagi satu stress 1 kumpulan ngan boss ni.
nak decided sapa leader pun sampai kena undi banyak kali..hahaha
padannn
first group...Fire Dragon

second group...Bing Bang

third group...Best Team Rhises

Our group ... Chicken Dragon
Nurul.Tai.Huda.Marzuki.Li Chu.Nik.Haida.Angeline

kahkahkah..nama macam apa jea kan
tapi jangan tak tau..nama tu paling di ingati coz trainer selalu salah sebut jadi chicken chop..kahkahkah 
chicken chop punnn boleh :)





motto ' don't be chicken, be dragon '
motto tu sebenarnya membawa maksud yang kita ni boleh lakukan sesuatu yg kadang2 kita fikir mustahil...chicken pun boleh jadi dragon
asal kita punya usaha untuk capai.segalanya tak mustahil..ewahhhh.


sesi memperkenalkan kumpulan.
team masing-masing kena siapkan sepanduk. dan siap kena buat haka dance lagi.
pastu present dekat depan..hohoho

our trainer...Steve

hari pertama aktiviti kami banyak kat bilik training jea.
macam-macam games yang diorang buat masa team bulding ni.
setiap kali ada games , sebenarnya ada terselit lesson.
lesson dia berkaitan dengan kerja kita. so that kita boleh apply kat tempat kerja.

mula-mula main games yang simple2 jea dulu.




games yang kena gabung 2 kumpulan. 
ni games di panggil micet jakarta..
first games, kumpulan kami menang. seronok.

Maze
susah nak story macam mana detail game maze ni, but overall memang tersangat best dan fun
paling best sebab group saya menang lagi walaupun hampir-hampir nak kalah
 fokus dan bantuan ramai ahli kumpulan, ia sebenarnya memudahkan kita.

eh eh eh games ni pun menang.hihihi
so kesimpulannya hari ni hari kami. kami menang semua games ^___^
games ni buat kami gelak pecah perut. 
harus teka kawan kita dalam group yang lain.
sebelum tu trainer akan tutup bahagian tengah ngan langsir.
bila langsir di jatuhkan so baru boleh teka siapa. haha
macam-macam aksi dan gaya tak nak bagi orang cam.
ada siap berbungkus-bungkus,kreatif korang kan.
tapi paling kagum orang yang dapat teka walaupun hanya dapat nampak dua biji anak mata jea
.hebat.hahaha


nik ni bukan jenis yang berkeyakinan sangat.
tapi bila buat aktiviti berkumpulan dan tengok setiap ahli bagi 100 fokus tuk buat terbaik dalam setiap aktiviti. kita pun naik semangat nak bagi yang terbaik.
saling bekerjasama nak bagi pasukan menang. macam-macam idea kreatif keluar..haha

hari pertama yang memang syiok abis. masing-masing having fun.
langsung tak sleepy. gelak setiap minit :)

4 comments:

  1. kak nik yg permaian maze tu mcmana...yg buat kotak2 tu main apa ye..sbb sy pun kdg buat jugak aktiviti mcm ni dengan budak skolah kdg dengan jabatan2 lain...

    ReplyDelete
  2. Memg best de team building mcm nih..nk nk kalo de games.group kite je menang..hehehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^