Sunday, October 20, 2013

Team Building | Part 3 (Last Day)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

pagi lepas breakfast, kami ulang balik aktiviti semalam.
ramai yang tak puas hati sebab tak dapat tegakkan palang tu..
fuhhh..ber jam jugak buat benda alah ni.last-last tak dapat pun.hahaha



lepas tu kembali ke bilik training untuk next aktiviti.
dah abis dah games-games semua semalam. arini just aktiviti santai

aktiviti ni setiap peserta perlu pilih satu ahli dalam setiap kumpulan untuk kita listkan perkara yang kita boleh buat untuk kawan kita lepas balik dari team building nanti :)
contohnya macam nik, pilih kawan nik Nira untuk nik belanja dia makan setiap hari selama seminggu.
kawan kita akan nilai samaada apa yang kita buat tu dalam kategori apa. kalau dalam ketegori WOW, maknanya kita kena belanja dia makan. kalau dia balas selain tu,
kita tak perlu buat apa yang di janjikan :)





semua orang duk kusyuk baca apa yang kawan-kawan lain tulis untuk di nilai.
fuhhh..lega nik sebab boss nik tak pilih WOW .kalau tak terpaksa iolss buat air untuk dia selama seminggu.hohoho

sesi terakhir sebelum balik iaitu sesi luahan
our penghulu untuk team building kali ni :)



trainer umumkan sapa yang jadi champion untuk team bulding kali ni.
and yeayyy...our team, Chicken Dragon champion oooo.
ni mesti berkat coz tak satu team dengan bos-bos.kahkahkah

sebelum balik harus la snap gambar bersama
team spirit


hoyeahh..tak sia-sia la pi team building ni.
pengalaman pertama yang not bad la. kalau ada lagi aktiviti ni, nik pasti join lagi :)

team building ni memang bagus untuk merapatkan silaturrahim sesama staff
masa ni lah kita boleh kenal rapat antara satu sama lain and having fun.
dan yang paling penting, perlu bekerja dalam satu team.. tak kisah apa masalah yang datang asal dapat bekerja sebagai satu pasukan, Insyallah semua dapat diselesaikan.


10 comments:

  1. bestnya team building. sy suka kak! boleh kenal lebih rapat even susah nak kenal org. hikhik.

    ReplyDelete
  2. seronok! nice experience kan join semua macam ni :)

    ReplyDelete
  3. Team building kalau kena geng yg sekepala best nik.. tak ada ada kekok berbanding kalau kena dgn bos-bos... itu yg menang ye. Tahniah dari kakak:)

    ReplyDelete
  4. seronoknya nik kalo kampeni ada wat aktiviti cam gini..at least hilang skit stress ngan keje..pon merapatkan lagi hubungan sesama staff la kan..

    ReplyDelete
  5. sejak keje gov ni.mmg xde lah nk team building ni.kdg2 rindu gak zaman keje intel dulu.best jee.

    ReplyDelete
  6. seronok...memang payah nak tegakkan palang tu huhuhu sy penah jugak join aktiviti serupa macam ni..memang best la...

    ReplyDelete
  7. wahh beznya dah lama tinggal semua ni..

    ReplyDelete
  8. wah best tu acara nak tegakkan tiang, nampak cam senang tapi menguji kesabaran jugak ye

    ReplyDelete
  9. nampak kak nik terduduk kat tepi skali :D hehe

    ReplyDelete
  10. tu la kan.. sebenarnya team building ni mendidik kita utk bekerja dalam team work.. berkesan jugak kan..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^