Monday, December 23, 2013

jalan-jalan cari makan di hujung minggu

 
Assalamualaikum  (",)
weekend semalam, banyak makan kat luar.
eh eh eh..selalu memang banyak makan kat luar pun kan.tettt..kantoi

sabtu kita kerja. so pagi-pagi dah kuar.sebelum tu ajak hubby breakfast kat mamak
tu jea kedai yang paling dekat dengan opis.
ni fav nik..roti canai cicah gula. tak suka cicah dengan kari or sambal.
kuah dhal ok tapi still kena campur gula.

tengah hari makan kat food court Tesco kat Bandar Bukit Puchong
ni pun dah jadi makanan fav nik, Nasi Ayam Penyet. kawan opis yang suggest makan ni.
harga murah jea. RM 5.50 sepinggan. sup dan sambal sedap sangat
 


ni makanan petang semalam. lupa lak nama tempat nya.
tapi dekat ngan Seri Kembangan. not bad la makanan dia.ikan siakap 3 rasa dia sedap.
ikan yang di goreng rangup. selain tu order tomyam campur, sotong celup tepung dan telur dadar.
sayur terlupa nak order..nampak sangat tak suka sayur..hohoho
 



tapi kan.nak bgtau skit la.
kalau yea pun free tapi takkan la sampai bagi ulam yang dah kering
kesian tau kat kami.haha.

ok. tu jea nak share
esok kita terjah blog korang yang sudi tinggalkan komen .tunggu !!!
 

11 comments:

  1. Semua makanan sedap ni. Tapi best jadi cik ni..makan banyak badan tak naik pun..

    ReplyDelete
  2. nampakk sgt kelantannya kalau cicah gula kan kak. hehe

    ReplyDelete
  3. Sedapanya tengok makanan tu semua....tak pernah lagi makan roti canai cicah gula :D

    ReplyDelete
  4. huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nangis tgk makanan!

    ReplyDelete
  5. alaaaa... sedapnya! dh lma x makan roti canai. ayam penyet. T_T

    ReplyDelete
  6. ayam penyet..?
    macam boleh g try je.. sedap x?
    tapi biasa makan ayam penyet ria kt cyberjaya

    ReplyDelete
  7. pagi petang malam makan kat luar.. waa bestnya.. hihi.. kecut liut dah ulam tu, sampai hati dia bg kat customer..

    ReplyDelete
  8. Semuanya sedap...nasi ayam penyet..sodap tu

    ReplyDelete
  9. mang edisi makan-makan dihujung minggu ye nik...
    tgk cam sedap2 je

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^