Sunday, September 29, 2013

dekat dalam doa


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

i will not give up.i will try and get the best treatment i could.i'll be positive and i'll have faith in Allah.and whatever comes after that,I'll just leave it all to Him.

and the fact that i am still able to live almost like a normal people,i am grateful.i consider this as a mercy from God not as the delay in symptoms as most medical professional will think of.

O Allah please protect my family.if anythg were to happen please give them the strength to accept it as what's the best plan You have for me.make it easier for all of us.
http://nikidznidalila.blogspot.com/

tak tau nak cakap apa *speechless sambil lap air mata
tak ada any beautiful words to comfort you, Adik
berat mata memandang berat lagi bahu yang mengalas
Semoga Allah s.w.t mendengar rintihan dan memakbulkan doa kita semua.
May Allah shower you with strength to go thru this test

"You'll never know how strong you are
until being strong is the only choice you have left"
-Anon Ryaha


Ya Allah, jaga dia untuk kami.
jauh di mata, tapi tetap dekat dalam doa kami

Lots of loves.
from your sister

Friday, September 27, 2013

murah rezeki :)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

minggu ni murah betul rezeki.
isnin , company ada jamuan makan-makan .
ada farewell party untuk opismate yang nak resign.
makan free uollss. syokk wooo..makanan lak best.
sayangnya tak de gambar nak share., tak sempat nak snap.haha
esoknya dapat makan kek. boss belanja :)




khamis lak dapat lunch free.
coz masa team building,
ada opismate janji nak belanja lunch. thanks Wan Qin :)


tadi dapat bear. jangan jeles en hubby
ni opis bagi untuk setiap orang yang join stock take aritu ^___^
tak ada maknanya la secret admirer nak bagi. kahkahkah

dapat sijil dari Training.com coz join team building .
dan dapat voucher KFC free dari company.
dah janji dengan opismate.
isnin nanti makan sama-sama dengan voucher free yang kami dapat tu.

Alhamdulillah rezeki :)
Terima kasih kepada yang memberi.

Wednesday, September 25, 2013

Team Building | Teaser


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

gambar tak banyak. kena tunggu gambar dari official photographer:)
banyak nak citer tentang team building ni. kenangan semua tu.
so harus di ceritakan *wink wink








it was my very first team building experience . excited dia lain macam skit yea.hehe
have a lot a fun during this 3 days team building.
tak banyak aktiviti outdoor tapi penat dia ya ampun.
maybe sebab banyak gelak kot..gelak setiap minit.. sampai krem perut...hahaha



hopefully this team building can bring improvement to everyone in the team,
Thanks everyone. u all the best
finally dapat peluang kenal korang lebih rapat  ^___^

Tuesday, September 24, 2013

Team Building | Makan time


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

amaran !!! entry ni penuh ngan gambar makanan. so
bagi sapa-sapa yang puasa or tengah lapar..harap maaf la yer..kikiki

makanan yang paling sedap dalam dunia .
makan free of course..hehehe. ditambah lak bila dapat berkumpul ramai2 dengan opismate
makan lak 5 kali sehari. heaven rasanya
kiranya tak sempat nak lapar dah di paksa makan lagi...di paksa tau..haha
sebahagian gambar makanan yang sempat di snap.
tak semua makanan nik snap. last2 day tu dah malas nak snap
first day , di hidangkan dengan mee.
masing-masing dah kelaparan. yea la. mana sempat sarapan kalau kul 7 dah kena ada kat opis.

lunch kami makan buffet. ni memang best. banyak jugak pilihan makanan
nasib baik ada yang boleh di terima tekak :)
makan malam pun ala buffet jugak, so boleh makan macam-macam dalam kuantiti yang skit
syokkk wooo :)
bila join team builing ni, cepat sangat rasa lapar.tu yang makan bertambah-tambah tu.kira berbaloi la boss bayar mahal2 kan.haha



punya la semangat nak cuba rasa semua kan. 
letak macam-macam dalam satu pinggan


puding roti dia sedap.






sup kambing

ok . tu jea gambar makanan yang sempat di snap
jumpa di lain entry.byee

Monday, September 23, 2013

Team Building | Gold Coast Morib Resort - Studio Suite


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

hohohoho dah 3 hari tak update blog
weekend lepas busy dengan team building kat Gold Coast Resort Morib
nik review hotel dulu. memang suke buat part-part...nak jaja semua gambar yang ade. 

berapa bintang hotel ni nik tak sure... keadaan bilik memang selesa.
makanan di sini sedap dan boleh di terima oleh tekak.banyak jugak la nik makan..hahahaha
gambar makanan tu later later la kita upload

jom tengok apa ada di dalam bilik

katil single di doublekan
ruang bilik ni luas. kalau nak bawa toto pun muat lagi ni.
kitaorang dapat bilik untuk 2 orang
sebenarnya tak banyak masa pun we all kat bilik ni.most of the time memang dok kat bilik team building
U mobile tak ada line langsung kat bilik. sedeyyyy
tapi kat lobby dan tempat team building ada wifi free.
hair dryer

bilik air pun luas.





set toileteries
sabun,lotion,bath soap, shampoo, sewing kit, tooth brush, shower cap,
shaver, cotton bud pun ada


jacuzzi


complimentary drinks



ada balkoni, 
pemandangan daripada bilik kami tak cantik pun.
bilik mengadap hutan dan tempat letak kereta. hehe


Thursday, September 19, 2013

packing done


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tengah packing barang. esok kena pi team building kat Gold Coast Morib
tak dapat pergi Gold Coast Australia, pergi Gold Coast Resort Morib pun jadi la
first time nik join team building bagai ni. kesian kan. orang lain dah berpuluh kali join..hihi

packing done
ni beg untuk di bawa esok
packing last minute, harap tak ada benda tercicir .

company sediakan bas..sapa nak bawa kete sendiri pun boleh tapi baik naik bas .
senang.boleh membuta sepanjang jalan :)
kena tido awal. esok kul 7 sharp nak kena ada kat opis.

pssttt!!
tak sempat nak terjah blog korang.
nanti balik dari team bulding akan ku balas semua jejak dan komen korang yea
* bajet macam ramai jea yang komen kan..haha

Monday, September 16, 2013

musim buah


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sekarang ni memang musim buah kan. kat tepi-tepi jalan pun banyak orang jual buah-buah ni.
akak nik dari Jerantut datang bermalam di rumah kami semalam.
siap bawak buah-buahan lagi. haaa...makan sampai lebam
banyakkk sangat sebenarnya.sampai tak larat nak makan :)

akak nik beli ngan anak murid dia yang ada kebun buah.
so semua ni RM 50 jea. murah kan ??
harga cikgu-anak murid.dapat la murah . untung la :)



dah lama teringin nak makan durian.haa..dapat jugak akhirnya
isinya lemak manis...suka suka..


buah salak memang faveret nik.

erkkk...Alhamdulillah...rezeki :)



Sunday, September 15, 2013

Kenduri Kawin Di Hujung Minggu


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

 dah lama rasanya tak makan nasi kenduri.
lokasi kenduri tu dekat sangat dengan rumah 
area puchong.  kalau jauh tu memang confirm la tak pi.
orang buta jalan macam iolss ni susah la. huhu
nasib baik masa sebelum tu dah tanya pengantin .pengantin siap lukis peta lagi.
*lukis koo ..kikiki

pengantin perempuan tu kawan opis nik
majlis simple tapi still cantik
 pelamin cantik. everything was nicely done

alahaiii .. lawanya pengantin
suka pic ni sebab kedua pengantin pandang kemera iolss :)
ni semua budak opis. nasib baik ada diorang. so tak segan la nak bergambar ngan pengantin.
kalau nik sorang, rasanya balik terus jea lepas makan..hihi




close up

 Anira's wedding reception. wearing my adik peplum. hahahaha
baju pinjam sebab kita tak ada baju peplum yang cantik
dah lama jeling2 baju ni nak pakai, akhirnya dapat jugak ku pakai.hahaha



sedapnya lauk kenduri sampai malam akak teringat-ingat.
menyesal tadi tak makan banyak. haha
dapat cookies. dah try..sedap :)

Selamat Pengantin Baru untuk Anira dan pasangan
Barakallahu laka wa baraka ‘alaik, wa jama’a bainakuma fi khair
selamat menjalani kehidupan berumahtangga.
Akak doakan Anira bahagia hingga ke akhir hayat