Sunday, October 27, 2013

surprise dari secret admirer


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

korang pernah ada secret admirer tak? nik ada kot..dulo2 punya citer.malas nak ingat balik..hehehe
tapi biasa nya nik admire dekat orang jea.hakhakhak. agak-agak apa perasaan korang bila dapat surprise hadiah dari secret admirer? happy ? teruja ? takut?

nik? of course happy..kembang kempis hidung iollss.dapat bunga dari secret admirer
kahkahkah..secret admirer la sangat kan.tak ada maknanya nak ada secret admirer bagai. 
sebenarnya en hubby hantar bunga ni kat opis..ni kali kedua en hubby buat suprise hantar bunga kat opis. sebelum ni kat opis lama :)
so sweet la u B

memang suprise la, tetiba jea kawan datang dari belakang and cakap congrat. pastu hulur bunga.
cantik sangat bunga ni... memang terharu bila dapat surprise ni
yang pelik, tak ada special date pun untuk bulan ni. 
entah malam sebelumnya mimpi apa sampai bagi bunga ni..teehehe
suka tau bagi kejutan yang tak di jangka.

khas untuk secret admirerku
thanks untuk surprise ni  ^___^




Thursday, October 24, 2013

supplement shaklee


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

percubaan pertama :)


ESP Shaklee
Alfalfa Complex
GLA Complex

saya bukan independent distributor shaklee yea.saya hanya pengguna shaklee
saja gedik nak cuba try test.boleh gitu??hehe

Monday, October 21, 2013

Sambutan Hari Raya AidilAdha


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

sambutan raya kami sangat la simple. 
orang balik dari sembahyang raya , saya baru terhegeh-hegeh nak mandi ..opss.kantoii
kali ni raya kat Johor dengan family en hubby

tahun ini belum ada rezeki lagi nak buat korban.tunggu daging korban jea la :)
as usual la, MaK Mertua akan masak menu feveret anak-anak dan cucu-cucu dia
dah jadi menu feveret nik jugak

banyak lagi lauk sebenarnya, tapi tak sempat snap..haha
ni jea yang sempat







tempe..Mak Mertua dah tahu yang ni dah jadi feveret nik
siap masak lebih untuk nik bawak balik lagi..huhu

alaaa..gambar raya tak ada. coz tak ada mood nak snap gambar.
baju raya pun pinjam baju adik..tak bagitau lak tu
bertuah punya kakak seperti saya..kikiki

Sunday, October 20, 2013

Team Building | Part 3 (Last Day)


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

pagi lepas breakfast, kami ulang balik aktiviti semalam.
ramai yang tak puas hati sebab tak dapat tegakkan palang tu..
fuhhh..ber jam jugak buat benda alah ni.last-last tak dapat pun.hahaha



lepas tu kembali ke bilik training untuk next aktiviti.
dah abis dah games-games semua semalam. arini just aktiviti santai

aktiviti ni setiap peserta perlu pilih satu ahli dalam setiap kumpulan untuk kita listkan perkara yang kita boleh buat untuk kawan kita lepas balik dari team building nanti :)
contohnya macam nik, pilih kawan nik Nira untuk nik belanja dia makan setiap hari selama seminggu.
kawan kita akan nilai samaada apa yang kita buat tu dalam kategori apa. kalau dalam ketegori WOW, maknanya kita kena belanja dia makan. kalau dia balas selain tu,
kita tak perlu buat apa yang di janjikan :)





semua orang duk kusyuk baca apa yang kawan-kawan lain tulis untuk di nilai.
fuhhh..lega nik sebab boss nik tak pilih WOW .kalau tak terpaksa iolss buat air untuk dia selama seminggu.hohoho

sesi terakhir sebelum balik iaitu sesi luahan
our penghulu untuk team building kali ni :)



trainer umumkan sapa yang jadi champion untuk team bulding kali ni.
and yeayyy...our team, Chicken Dragon champion oooo.
ni mesti berkat coz tak satu team dengan bos-bos.kahkahkah

sebelum balik harus la snap gambar bersama
team spirit


hoyeahh..tak sia-sia la pi team building ni.
pengalaman pertama yang not bad la. kalau ada lagi aktiviti ni, nik pasti join lagi :)

team building ni memang bagus untuk merapatkan silaturrahim sesama staff
masa ni lah kita boleh kenal rapat antara satu sama lain and having fun.
dan yang paling penting, perlu bekerja dalam satu team.. tak kisah apa masalah yang datang asal dapat bekerja sebagai satu pasukan, Insyallah semua dapat diselesaikan.


tapau makanan di Pasta Express


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers




baru tau kewujudan western restaurant kat area nik tinggal ni.
dekat sangat la dengan rumah.
kawasan nya tersorak skit. jarang sangat kami lalu coz tu la tak perasan.
ni kali kedua nik order makanan kat sini.pertama kali memang terus makan sini jea
kali kedua nik tapau siap-siap untuk makan kat rumah .
tetiba tekak ni rasa nak telan makanan western jea..hihihi

 spaghetti bolognaise.

Chicken finger

dua-dua nik punya. hihihi

gambar cilok dari facebook Pasta Express Malaysia




rupanya pernah kuar dalam rancangan Jalan-jalan Cari Makan TV3.

untuk semua penggemar western boleh terjah tempat ni.
nik pun akan terjah lagi sebab banyak lagi menu yang nak di cuba :)

Pasta Express Malaysia Modern Western Cuisine
4pm-12pm daily
GM 12A, Jalan Putra Perdana 5C1
Taman Putra Perdana
47100 Puchong, Selangor.
011-2365 5298


Saturday, October 19, 2013

Team Building | Part 2


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

second day team building, mood still same macam first day. bersemangat
one of the reason kami tak mengantuk or boring,
sebab Steve, our trainer sangat fun and knew how to entertain us.
dapat pulak opismate yang sporting dan kelakar. jadi la haru biru.hihihi

hari kedua, lepas jea breakfast kami berkumpul and snap group photo reramai



pagi tu ada outdoor aktiviti. simple outdoor aktivit jea. 
warm up dulu.


nak terbang pi mana bang..kikiki



senaman ala tai chi


The "trust fall" game.


game ni tak ingat apa nama..haha





games ni kena cantumkan palang tu. sampai semua bersambung.
susah nak bagi dia berdiri tegak.asyik jatuh jea.haha
tak berjaya pun cantumkan semua palang.





pastu bersambung ker indoor games lak
fuhh.lega..tak perlu berpanas lagi.







games X dan O





malamnya kami ada persembahan. tak ada gambar tapi ada video.
di paksa berlakon uolss..haha
gelak sakan. rupanya ramai yang pandai berlakon. 
sapa-sapa nak panggil jadi pelakon extra boleh invite kami.kahkahkah
video tak sanggup nak tunjuk kat korang.kan muntah hijau pulak tengok nik berlakon.kahkahkah..hancusss..huhu
tapi dapat tempat kedua tau. kira ok la kan walaupun rasa macam ntah apa-apa jea.kuikuikui