Tuesday, January 28, 2014

cuci mata di Nilai 3


Assalamualaikum  (",)

weekend lepas kami ke Nilai 3. sampai kat sana dalam pukul 9 lebih,
kiranyer pagi la kan sebab banyak kedai yang belum buka lagi. best jalan-jalan awal pagi ni. tak panas.orang pun tak ramai.
sebenarnya dah beberapa kali juga kami ke Nilai 3
kali ni, tujuan utama nak borong langsir tuk rumah kat kampung.
alang-alang nak balik kampung cuti chinese new year kan. so beli langsir terus untuk Ma.

Majlis akad nikah adik kami buat kat rumah, so nak rumah nampak cantik.harus la tukar langsir.
dah lebih 10 tahun kot guna langsir yang sama..hohoho
kami dah terbiasa beli kat sini , so malas nak ke tempat lain.terus tuju ke sini jea la
Kedai Kain Sri Bintang. ada services jahit terus kan. so senang la.
kalau pandai tawar menawar dapat la harga istimewa :)


agak stress jugak nak pilih langsir. tak banyak pilihan pun susah.
banyak sangat pilihan langsir, jenuh jugak nak pilih.muehaha
pilihan memang banyak kat sini..tapi nak pilih yang berkenan kat hati memang susah.
pi dengan adik-adik kan.masing-masing ada citarasa masing-masing.
banyak kali jugak la duk pusing dalam kedai tu..haha..dah macam apa jea kan..kikiki




korang yang kat kampung mesti tau la.
tingkap rumah kalau kat kampung selalu banyak kan.
 so banyak jugak la abis untuk langsir jea.dekat seribu lebih gak la.
ok la.10 tahun lagi tukar baru. so berbaloi la..muehaha
tu pun tukar langsir untuk ruang tamu jea uolsss..kalau satu rumah termasuk bilik. agak-agak dalam 3 ribu jugak kot..haha..pengsan.

survey hiasan hantaran untuk adik jugak. alang-alang dah sampai sana kan.
nak jimat, gubah sendiri jea hantaran.




nik cuci mata jea kat sini. tak beli apa-apa pun.
seronok walaupun hanya datang just cuci mata.

10 comments:

  1. Salam, cantik2 kain langsir tu, petnah shoping karpet kat sana:)

    ReplyDelete
  2. bestnye shopping...cik anis dh lama x pi nilai...jom ke blog cik anis pulak www.anisfadliyana.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Meskipun hanya cuci mata, pastinya seru lah yah :)

    salam silaturahmi

    ReplyDelete
  4. best shopping kat nilai.. kalau xshopping pun cuci2 mata pn dh okay kan.. =)

    ReplyDelete
  5. lama tak pergi nilai 3....syok kan shopping kat sana...murah2..

    ReplyDelete
  6. bestnya ada adik beradik perempuan ramai, boleh share2 pendapat nak buat apa - apa, :)

    ReplyDelete
  7. salam. bestla dapat cuci mata kan..hehe

    ReplyDelete
  8. Borong habis nampaknya kak nik . hihi

    ReplyDelete
  9. uhh , takleh ajak awek datang nilai la kalau camni >.<"

    ReplyDelete
  10. pengalaman sendiri....
    bila dah banyak pilihan ni......susah lak nak wat pilihan...finally balik tangan kosong.....hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^