Sunday, January 26, 2014

Rezeki Awal Tahun 2014


Assalamualaikum  (",)

Alhamdulillah i'm still alive, masih bernafas and finally can update entry baru
hhhmm, rasanya dah lama tak update entry kan, dah lama tak berjalan jalan ke blog-blog yang awesome, dah lama tak merapu meraban...rinduuuuu laa

Syukur Alhamdulillah rezeki awal tahun.
permulaan yang baik untuk tahun 2014 dan semoga berterusan

Award pekerja terbaik + $$$$
yang ni rezeki tak di jangka dan tak pernah berangan pun nak dapat
lagi tak sangka , tak sampai setahun dah jadi pekerja terbaik
siap dapat award ni skali ngan cek.*wink wink
dari nak resign terus lembut hati tak jadi..muehaha

nik tau ada yang cakap belakang dan tak puas hati bila nik dapat award ni.

benda ni normal jea kat mana-mana company pun kan.
malas nak serabut kepala fikir menda yang tak berfaedah. diam dan pekak kan telinga jea
tak puas hati, bgtau boss la. tak perlu kot nak buat muka dengan nik.
senyum sendiri fikir gelagat manusia gini :)

Bonus
merasa la bonus.walaupun tak sebanyak pekerja yang dah lama.
company sebelum ni 2 tahun lebih kerja baru dapat bonus.
ni tak sampai setahun pun dah dapat. syukur sangat-sangat

Lucky draw
first time join company dinner. dapat lucky draw.
walaupun tak dapat tv or tab tapi dah kira bertuah la dapat jugak hadiah kan.
selalu kalau bab lucky draw ni, nik selalu tak bertuah jea..muehaha

Increment gaji
laaa..increment gaji skit tahun ni.tak dapat nak beli BMW...kahkahkah..
berangan sangat la.tayar BMW pun belum tentu dapat beli..
seriously, berapa banyak pun increment gaji ,percaya lah kita still akan rasa tak cukup kan.nik ni kalau gaji lagi banyak, mesti banyak spend beli benda yang merepek...huhu
so berpuas hati dengan apa yg nik dapat..syukur Alhamdulillah.

moga dengan rezeki ni, nik lebih bersemangat, lebih bermotivasi.



psttt!!!
tunggu bonus en hubby lak..eh..hahaha

Ya Allah. If someone hates me for my happiness, 
I ask You that You send them happiness so that they forget mine.

8 comments:

  1. Ayat warna merah paling bawah tu, kita setuju sangat sangat :)

    ReplyDelete
  2. waaa...congrates sist! terbaekk..yg pntg eiklas ati wat keja ryte :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillahhh. Happy for you sis ;)

    ReplyDelete
  4. Tahniah, semoga rezkinya kian berlimpah.. Salam silaturahmi :)

    ReplyDelete
  5. saya pun lama sangat tak berupdate blog, lagi lagi terjah menerjah. hihi tapi skarang nak aktif balik. ohh lupaaa tahniah cik nik. biar i lah apa yang orang nak cakap. cik nik juga dapat ppahala. dorang tambah dosa. doa je supaya dorang di bukakan hati. :)

    ReplyDelete
  6. wah..untungnyer mcm2 dapat..rezeki akak ni.. hehe.. alhamdulillah.. hv a great day akak!

    ReplyDelete
  7. wahh..congrats Nik...x smpai setahun dh dpt award..caya la....hehehe...nik dok puchong,kan..keje company ape? katner? kalo ade kosong jgn lupe inform sy yer...hehehe...mencari yg lebih baik utk masa depan...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^