Tuesday, February 4, 2014

makan tengah hari di Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan


Assalamualaikum  (",)


\

balik Kelantan minggu lepas, sempat round bandar KB.
singgah makan tengah hari kat Restoran Cikgu Nasi Ulam
tempat ni tak jauh dari Pasar Siti Khadijah dan Bazar Buluh Kubu.
dekat sangat dengan Bazar Tengku Anis
kami parking kat Bazar Buluh Kubu. so jalan kaki jea ke sana.
walau panas, sanggup iolsss redah.ma nik suka sangat makan kat sini

tempat makan ni selalu penuh dengan orang.kalau nak datang better datang awal yea.
kat sini memang meriah dengan ulam. nama pun restoran ulam kan.
ulam macam jual kat pasar jea kan, berbakul-bakul lagi  :)




ni tempat budu, belacan, tempoyak, kerabu
kat sini sistem layan diri.

hidangan kami.makan untuk 4 orang
harga Rm 18 untuk semua ni.

kalau datang ke KB, jangan lupa ke sini,
tak rugi kalau datang ramai-ramai, harganya berpatutan. tempat bersih
sangat sesuai untuk orang yang suka makanan ala kampung ni.


so ni alamatnya

Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan,
Kampung Kraftangan, Jalan Hilir Kota,
15300 Kota Bharu, Kelantan.
Waktu perniagaan 11.00 pg - 5.00 ptg.
dibuka setiap hari kecuali Jumaat


restoran ni kat dalam kampung kraftangan. ada jual banyak hasil kraftangan .
lepas makan kenyang-kenyang, boleh lah nak pi cuci mata tengok barang.
mana tahu ada yang berkenan so boleh la buat cenderamata.

14 comments:

  1. ohhhhh tidakkkkkkkkkk.... my fevret place.. sobss..sobsss... xsabar nk kelik kg. sebelum deliver nak make sinihhh

    ReplyDelete
  2. alooo Cik Nik, masa kelik kappung ritu kito duk ushar2 tempat ni banyak kali, adik2 kito pun promise nak bawak makae sini banyak kali jugok, tapi janji tinggal janji huhuhu. maybe pasal dekat sangat ngan umah kot, so tunda tunda tunda huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Salam..Nik..akak n family pun klau balik kg mesti pi makan kat situ..chek akak suka mkn kat situ sbb byk ulaman..:-)
    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2011/02/balik-kampung-klate-3-622011.html

    Mak mertua if pegi Kelantan pun mesti sruh bawa pegi situ..:-)

    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2012/06/jom-pakat-gi-klate.html

    ReplyDelete
  4. salam kenal nik…bestnyooooo makan kat rest nasi ulam. bila la nak g plok ni

    ReplyDelete
  5. mak aihh betul2 ulam ni... berseleranya tengok -,-

    ReplyDelete
  6. lame dah tak singgah makan kat kedai cekgu nih... sangatlah murah arge dia. makanan pun sangat puas ati

    ReplyDelete
  7. penah tengok dalam rancangan apa tak ingat..nampak sangat menarik rasa cam nak gi waktu itu gak..isyh sedapnyer.. terliur akakni ha...

    ReplyDelete
  8. kenape kite pi kelantan tak pernah jumpe tempat ni, ermm jawabnya kene pi lagi ni ek..

    ReplyDelete
  9. assalam,

    lama bunda tak kesini...ermmm sedapnyer, kene dengan namanya....barangan kraftangan pun ada ye...

    ReplyDelete
  10. nanti kalau i melancong kelantan saya singgah. hihi

    ReplyDelete
  11. sy dulu tak suka makan ulam2..skang suka

    ReplyDelete
  12. sedap dan murah kan.. terbaik lah..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org