Saturday, February 8, 2014

shopping di Pasar Besar Siti Khadijah & Bazar Tok Guru


Assalamualaikum  (",)

cuti Tahun Baru Cina minggu lepas, nik balik kampung.
dah lama tak balik kampung. semangat nak balik.rindu :)
sempat la pusing-pusing KB. nik kalau balik kelantan prefer duk rumah jea
malas skit nak jalan-jalan. tapi kali ni lain. setiap hari keluar.

teman adik sebenarnya, beli barang untuk majlis nikah dia nanti
sempat gak la beli baju melayu dan sampin untuk en hubby.
sakan naa..macam dia jea yang nak nikah..muehaha
mula-mula singgah kat Pasar Besar Siti Khadijah.
adik beli sampin untuk bakal suami dia.Ma beli sampin untuk suami dia..hihi
try cari baju melayu kat sini. tak ada pulak kaler peach.harga dah murah dah.RM 60 sepasang baju melayu. mana nak dapat harga semurah tu. upah jahit pun dah brapa kan.


rambang mata tengok songket ni


kalau ke Pasar Besar Siti Khadijah.boleh singgah kedai Abang Din ni
harga kat sini gerenti murah.selain songket ada jual baju melayu.

berkenan kat baju tengah ni. ingat nak beli untuk majlis akad nikah adik nanti
tapi warna kuning dia tak kuning sangat..hahaha
sulaman bunga dah cantik dah tu.

seterusnya shopping di Bazaar Tok Guru.
kali pertama jejak kaki kat sini. beli baju melayu dan sampin en hubby kat sini.
kat sini banyak pilihan baju melayu. macam-macam warna ada. sasau sekejab..muehaha
akhirnya jumpa jugak baju melayu kaler peach.nak peach terang, peach gelap.semua ada.
pilih dan sediakan duit saje..




yeayyy..seronok jalan-jalan sekali sekala balik kan
sumpah tak puas balik kampung 4 hari jea.
tak pe. bulan 4 ni cuti balik kampung lagi.can't want  ^___^

11 comments:

  1. memang sakan shopping na, I pun tak sempat jejak lagi ke pasar tok guru ni. Kan, kalau balik kampung duk lepak kat umah jer pun dah puas hati hehehe. rindu la KB huhuh.

    ReplyDelete
  2. memang sakan shopping na, I pun tak sempat jejak lagi ke pasar tok guru ni. Kan, kalau balik kampung duk lepak kat umah jer pun dah puas hati hehehe. rindu la KB huhuh.

    ReplyDelete
  3. Wah cantik2 kain songket, pasar soti khadijah memang warna warni

    ReplyDelete
  4. Kalau balik Kelantan mmg kak munna suka pergi pasar sini khatijah..... Tapi biasanya kat bahagian jual makanan tu... Suka tgk makanan yg warna warni

    ReplyDelete
  5. cantiknye nik songket dia... baju yg nik bkenan tu pun cantik

    ReplyDelete
  6. adehhhh sy yg tengok pun dah rambang mata

    ReplyDelete
  7. nik..memang giler murah tu..takat ni tak pernah lagi soping kat KB..selalu balik kampung pon tak sempat jenjalan kalo time raya..dok umah pon dah terkejar-kejar masa..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org