Sunday, May 18, 2014

Kebaya for me

Assalamualaikum  (",)

cantik tak kebaya kita..purple kaler.
tema warna untuk family masa majlis kesyukuran adik nanti,kenduri lagi uolsss
2 orang adik kita nikah tahun ni.berturut-turut pulak majlis kenduri kali ni.
benda baik, kenapa perlu ditangguh kan.
insyaallah moga Allah permudahkan majlis kesyukuran nanti

kebaya ni kita beli kat Butik V One, Tecso Puchong Jaya
 tak nak beli baju yang bling bling sangat
beli yang simple jea..tak ada la segan nak pakai kat opis nanti.


dan kebaya ni nanti, akan jadi baju raya kitaorg untuk tahun ni.
first day raya pakai peach.raya kedua pakai purple.jimat
tapi tengah confius nak pakai skirt pink or dark purple :)



so which one???!! arghhh
susah sangat nak buat pilihan.kita pakai dua-dua. sebelah pagi pakai pink.
petang lak pakai skirt dark purple ni.haha

tudung  pun ada 2 pilihan, pink dan purple.pakai tudung bawal satin jea
beli kat Jalan TAR. Kalau kat Jln TAR, ada banyak choice tempat beli tudung
Rm25 untuk 2 tudung bawal satin ni.
kononnye nak beli satu jea tudung warna pink untuk matching ddengan kebaya baru
sekali bila tengok lagi murah beli 2, so rembat la 2.hihi
nasib baik tak selalu shopping sini.kalau tak abis duit.haha
actually sebelum ni langsung tak minat dengan material satin ni..sebab fikir tudung tu mudah bergerak.
tapi lepas tengok kawan pakai,nampak cam comel jea.hihi
materialnya ni sangat selesa dan sangat senang nak dibentuk
best beli kat kedai sebab boleh rasa sendiri meterial dia.



siap beli pin untuk tudung, tak nak bagi tudung tu bergerak..haha
tak sabar nak balik kampung..weee

8 comments:

  1. Wah...bestnya dapat 2 org adik ipar dlm setahun....nik kurus..cantik berkebaya...

    ReplyDelete
  2. cantikk kebaya...
    lama tak pakai kebaya, teringin plak nak pakai..hee

    ReplyDelete
  3. warggghhh...cantiknyer kebaya purple nie..dah la ira nie penggiler purple!!!
    ok,ira vote for pink skirt..naik seri sikit hihihi

    ReplyDelete
  4. Kain yg atas tu match nik... cantik...

    ReplyDelete
  5. Akak ni memang pandai betul bergaya hehehe

    ReplyDelete
  6. mesti comel bila tuannya pkai

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^