Saturday, May 17, 2014

misi mencari baju nikah di Jalan TAR dan Masjid India


Assalamualaikum  (",)

sapa nak nikah..jeng jeng jeng..suprise..yang pasti bukan nik.muehaha
hari Sabtu beberapa minggu lepas, kitorang pegi la ke Jalan TAR dan Masjid India tuk usha2 baju nikah
memang agak mencabar nak cari busana nikah ni.Jalan Tar dan Masjid India biasa la kan.
sentiasa sesak dengan orang ramai. lagi-lagi hari Sabtu sebab adanya pasar malam
hampir 5 jam jugak la kuar masuk kedai kat area Jalan TAR dan Masjid India. phewww
beli yang ready-made jea.







jeles dengan bakal pengantin skarang.
naper la nikah dulu tak banyak dress macam skarang.
skarang ni, banyak yang ready made cantik2.harga pun mampu milik dan tak terlalu mahal
beli yang ready made senang. tak perlu susah2 fikir mana nak cari tailor

selain dress, cari jugak accessories lain macam shawl, veil untuk pengantin pompuan.
untuk pengantin lelaki cari baju melayu, sampin dan songkok.
dress yang adik beli ada jea jual online. tapi warna dress tu tak ada lak jual online
cantik sangat warna dia.iolss berkenan.nanti boleh pinjam yea..muehaha
yang best, price untuk shawl lagi murah dari online stores.



baju melayu susah nak cari warna yang sama dengan dress pengantin perempuan
pheww...berpeluh mencari.lenguh kaki iolss
sampin lak lagi mahal dari baju melayu. dah tak ada pilihan.
kalau kat Kelantan ni boleh dapat lagi murah. tu kalau kat Kelantan la..hewhewhew





ni dressnyer.saja buat havoc.letak gambar tak berwarna gini
tentang dress ni, kita review lain entry yea.muehaha
kat kedai ni, beli siap dengan veil.
malas dan nak cari yang lain.ada yang sesuai dengan dress rembat jea


lepas dah shopping dan solat semua,
then pi Sogi, lunch kat Nando's.dah lama tak makan Nando's.

sebelum tu bakal pengantin tunjuk cincin.
en hubby !!! cantik kan cincin ni. macam berkenan jea *wink wink
tapi confirm en hubby cakap. banyak duit nak guna tuk renovate rumah sayang oooi..hahaha




terima kasih bakal pengantin sebab belanja makan :)

4 comments:

  1. Kedai baju tu area mana...cantik2lah..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. nak cari busana chiffon yang menarik?? yang terbaru?
    yang menutup aurat?
    visitlahh my blog http://miyamotonohana.blogspot.com/
    dan pergi ke miyamots shop ye... kalau sudi follow la ye :)

    ReplyDelete
  3. byk pilihan..
    xpernah smpai lg sini

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^