Monday, May 12, 2014

Review Sister’s Wedding #10: Baju Akad Nikah


Assalamualaikum  (",)

okeyy continue review.kali ni nak review pasal attire nikah
adik memang particular sikit bab baju
baju nikah adik nik design sendiri, and tailored by Hiasni Design.
kain beli kat kedai Harrison, Jalan TAR


baju nikah ni adik nik beli kain dan jahit di Medan mara. siap dengan veil.
veil jahit dengan patching lace sekali
hasil tangan memang cantik
nik mula-mula tengok kain tak berkenan sangat.tapi bila dah jadi baju. cantik sangat la



HIASNI DESIGN SDN. BHD.
Address: Lot 2-30, Tingkat 1, Bangunan Medan Mara,
Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, 50350
Phone number: +60 (0)3 2692-9325





full view pandangan depan baju pengantin
kakak pengantin nak interprem.kasi can yea

veil





inner magic glitter tu beli sendiri.


shawl halfmoon

untuk baju pengantin lelaki,  materialnya satin sama dengan kain pengantin perempuan.
jahit kat tempat sama jugak.





pic full baju pengantin masa berdiri tak ada pun.ada pun dari kamera kami jea.
photographer ni banyak fokus kat muka.iolss tak suka sangat.
kalau boleh ada la gambar penuh dari kepala ke kaki
buat baju cantik-cantik, nampak muka jea buat apa.

nak jugekkk review baju family.muehaha..harus la. 
kami pilih warna kuning untuk majlis akad nikah.
senang sebab boleh recycle baju yang digunakan masa raya tahun lepas.
nik? recycle baju 5 tahun lepas..huahuahua..nampak sgt badan tak berubah.


adik bongsu kami beli dresskat MiNaz Boutique.
sama dengan baju pengantin masa majlis bertandang,
cuma adik bongsu warna kuning


family kakak siap tempah baju baru.semangat nau..haha
tapi bukan warna kuning jea.
kakak iolss memang selalu gini..muehaha

ada beberapa lagi tuk di review.
stay tune !!!

2 comments:

  1. pandaiiii... kreatif macam ni boleh la, lawa pung.

    ReplyDelete
  2. matching jugak kaler tu.. memula nampak weird sikit.. dah jd baju cantik..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^